Kamperen in Ille-et-Vilaine

Vakantie in Ille-et-Vilaine

Groene natuur, badplaatsen en historische kastelen 

Ille et Vilaine brengt kampeerders een veelzijdige vakantie in een prachtige omgeving. De smaragdkust is prachtig met zijn rotsen en zandstranden. Stadjes als Dinard, Saint-Lunair en Saint-Briac-sur-Mer hebben stuk voor stuk hun eigen charme en bezienswaardigheden. Vanwege de mooie omgeving is dit een geliefd gebied om kustwandelingen en fietstochten te maken. Het binnenland heeft groene heuvels, weiden en veel bossen. De rivieren trekken watersportliefhebbers. Maar Ille-et-Vilaine heeft nog meer in petto voor de kampeerder, zoals kloosters, kerken en kastelen. Campings vind je er bijvoorbeeld op het landgoed van een kasteel, midden in de natuur, of aan de kust.

Gebied van de legendes

Fôret de Paimpont is beter bekend als het Woud van Brocéliande. Volgens de verhalen woonden Merlijn de Tovenaar en Koning Arthur hier. In de groene omgeving staan veel mooie, grote bomen. Wandelend of ter paard kun je het enorme woud verkennen. In het bos ligt het kasteel van Comper verscholen en kun je een bezoek brengen aan het meer van Lancelot.

Hoogtepunten in de hoofdstad

Rennes trekt bezoekers met haar charme. Gebouwen in middeleeuwse, renaissance en classicistische stijl zijn hier op loopafstand van elkaar te bezichtigen. Het centrum heeft bijzondere pleinen zoals het Stadhuisplein of Place de la République. Het Paleis van het Parlement van Bretagne is geopend voor bezoekers. De Saint-Pierrekathedraal is opvallend. Er zijn veel musea. Georges de La Tour 'Le Nouveau-né’s werk bewonder je in het Museum voor Schone Kunsten, net als tal van werken uit de 14de en 20ste eeuw. De geschiedenis van Bretagne komt tot leven in het Museum van Bretagne en het Ecomuseum van het Land van Rennes. Op zaterdagochtend is het markt aan het Les Licesplein.

Te bezoeken in Ille-et-Vilaine

 • Bécherel

  Door de vele boekwinkels ook wel liefkozend ‘boekenstad’ genoemd. Heeft een sfeervol centrum en oude verdedigingsmuren. Elke zondag is er een boekenmarkt.

 • Fougères

  Een oude stad met historische huizen en wijken. Het kasteel is feodaal en heeft hoge torens. De Saint-Suplicekerk is een bezoek waard.

 • De landtong van Le Grouin

  De rotsen zijn steil en het uitzicht over de kust is een lust een voor het oog. Er loopt een pad richting de zee.

 • De Feeënrots

  Volgens de legende gemaakt door feeën. Hoe zou de ruim 20 meter lange en 6 meter brede dolm daar anders terecht zijn gekomen?

 • Cancale

  Gelegen aan de baai van de Mont-Saint-Michel en beroemd om zijn vissershaven en platte oesters.

Kampeerthema's in Ille-et-Vilaine