Kamperen in Bouches-du-Rhône

Bouches-du-Rhône

Stranden, moerassen, steden en bergen

Bouches-du-Rhône is een departement in het zuiden van Frankrijk. Wie gaat kamperen in Bouches-du-Rhône kan rekenen op een afwisselende vakantie. Er is van alles te doen in dit gebied. In het westen ligt het Regionaal Natuurpark Camargue, een prachtig moerasgebied, waar je mooie wandelingen kunt maken. In het zuiden ligt de Middellandse Zee, met zandstranden en havensteden. Iets meer richting het noorden liggen de bergen van Regionaal Natuurpark les Alpilles. Een gevarieerd gebied dus. Tel daar historische steden en een prettig klimaat bij op en je snapt dat Bouches-du-Rhône een geweldige bestemming is voor een kampeervakantie.

Moerassen en prairies

Bouches-du-Rhône is rijk aan natuurgebieden. Een van de hoogtepunten is Regionaal Natuurpark Camargue. Dit moerasgebied ligt aan de Middellandse Zee, met veel meren, lagunen, moerassen en bossen. Tijdens een wandeling door dit gebied kun je flamingo’s en de bijzondere Camargue paarden tegenkomen, die alleen in deze omgeving leven. Ook erg mooi is Regionaal Natuurpark les Alpilles. Het gebied is een mix van bossen, moerassen, prairie en heuvels. Een perfecte omgeving voor een lange wandeling, of een dagje vogels spotten. Heb je na een dagje actief zijn in de natuur zin om even rustig aan te doen, ga dan naar de zandstranden in het zuiden. Geniet van de zeelucht en de prachtige azuurblauwe kleur van de Middellandse Zee. 

Hoofdstad Marseille

In Bouches-du-Rhône zijn ook genoeg leuke steden te bezoeken. Hoofdstad Marseille is een van de hoogtepunten. Dit is de op 1 na grootste stad van Frankrijk. Hier staat de Notre-Dame-de-la-Garde. Deze kerk heeft een mooie ligging op een rots. Het is meteen een uitkijkpunt over de stad. Ben je in Marseille, bezoek dan ook het museum Musée du Vieux Marseille en het werkelijk prachtige bouwwerk Palais Longchamps.

Bezienswaardigheden in Bouches-du-Rhône

 • Regionaal Natuurpark les Alpilles

  Dit gebied mag je niet overslaan tijdens een vakantie in Bouches-du-Rhône. Het is bijzondere een mix van bossen, moerassen, prairie en heuvels.

 • Les Baux-de Provence

  Dit dorp in Regionaal Natuurpark les Alpilles heeft een mooie ligging op een rots. Het dorp is alleen te voet te bereiken en er wonen bijna geen mensen meer. Het uitzicht over de omgeving is fantastisch.

 • Moulin de Daudet

  Deze molen is bekend van de brieven van schrijver Alphonse Daudet ('Lettres de mon moulin). In de molen vind je een museum, dat gewijd is aan Daudet.

 • Regionaal Natuurpark Camargue

  Dit moerasgebied is rijk aan lagunen, meren en bossen. Je kunt hier Flamingo’s en de zeldzame Camargue paarden tegenkomen.

 • Marseille

  In de hoofdstad van Bouches-du-Rhône wonen ruim 900.000 mensen. Deze havenstad ligt aan de Middellandse Zee. Een van de hoogtepunten bij een bezoek aan Marseille is de Notre-Dame-de-la-Garde. Deze kerk heeft een mooie ligging hoog op een rots.