3.2 sterren

Camping Le Mas

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurBouches-du-RhôneMartigues  (sitecode 51270)

Camping Le Mas

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurBouches-du-RhôneMartigues
4 sterren
ErkendCKE

De camping is schaduwrijk door talrijke pijnbomen. De staanplaatsen op het terrein verschillen in vorm en grootte. Een deel van de plaatsen heeft uitzicht op zee. De belangrijkste paden op het terrein zijn geasfalteerd. Bij het zwembad staan ligbedden om te zonnen. Centraal ligt een speeltuin die weinig schaduw heeft. Er is direct toegang vanaf de camping tot een klein zandstrand omgeven door rotsen. Hier worden ook waterfietsen verhuurd.

De Côte Bleue is precies het stukje kust in Zuid-Frankrijk tussen Marseille en Montpellier. Camping Le Mas ligt in Martiques, 41 kilometer vanaf Marseille aan de rand van een groot natuurgebied en ten zuiden van het Étang de Berre.

Camping Le Mas is op de rotsen van de kust aan de Middellandse Zee aangelegd. Dat betekent dat er wat terrassen zijn met een vlakke kiezelondergrond en soms wat glooiende ondergrond. Veel hoge pijnbomen met brede kruinen zorgen voor schaduw. Op 5 hectare camping liggen 104 toeristische standplaatsen op een ondergrond van kiezel. Er zijn 196 stacaravans voor de verhuur. Enkele plekken hebben uitzicht op de Middellandse Zee, andere liggen onder de pijnbomen. Een camping voor gezinnen met kleine kinderen, liefhebbers van zon en zee. Honden alleen in overleg.

Camping Le Mas ligt voor een deel aan de baai van Sainte-Croix. Boven aan de camping staat de receptie met internetcorner. Daar vlak naast heb je restaurant Les Ombrelles met een terras waar je op de Middellandse Zee uitkijkt en in de verte de overkant van de baai ziet liggen. Tegenover het restaurant is het zwembad met verwarmd water en een apart deel voor kleine kinderen. Gratis ligbedjes omringen het zwembad.

Het multi-sporterrein ligt even voorbij de receptie en wordt met een hoog hek met net omringd. Tegen de rand van de camping is een grote speeltuin. Verdeeld over de camping staan 3 sanitair gebouwen. De campingwinkel levert vers stokbrood en croissantjes. Wifi op bijna de hele camping.

De afstand naar de baai met het strand is ongeveer 500 meter. Daar wandel je vanaf de camping via een aparte uitgang zo naar toe. In de zee kan je snorkelen en zwemmen. ’s Avonds kan je slenteren langs de kades van de vissershaven van Carro aan de Middellandse Zee (5 kilometer) en van Martiques aan het Étang de Berre (13 kilometer). Maak een uitstapje naar Aix-en-Provence, 2000 jaar oude stad in de Provence met mooie gebouwen, parken en veel terrasjes.

Omgeving

Veelzijdigheid troef

De omgeving van camping Le Mas blinkt uit in veelzijdigheid. In de directe omgeving is het heerlijk toeven in de natuur, zowel te voet als op de fiets. De Dordogne nodigt je uit voor een verfrissende duik of een tocht met de kano. Heb je genoeg van de sportieve activiteiten? Ga cultuur snuiven in authentieke, gezellige stadjes, zoals Les Eyzies-de-Tayac of Sarlat. De wijnliefhebber haalt zijn hartje op in de wijnhuizen in de streek rond camping Le Mas. Hier word je met open armen ontvangen voor een rondleiding en een proeverij.

Lees meer over Provence-Alpen-Côte-d'Azur

Naar accommodaties