Kamperen aan het Gardameer

Vakantie rondom het Gardameer

Stranden, bergen, buitenrecreatie en mooie plaatsen

Het Gardameer is een populaire bestemming onder Nederlandse kampeerders. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het meer behoort tot een van de grootste binnenwateren van Italië. De omgeving heeft een belangrijke troef in handen: natuurlijke schoonheid. Rondom het noordelijke deel van het meer liggen hoge bergtoppen, terwijl het midden omgeven wordt door lagere bergen.

Fietsen en varen

Het Gardameer biedt vermaak voor jong en oud. Zonaanbidders kunnen terecht op een van de stranden, terwijl buitenrecreanten op de fiets, mountainbike of te voet de groene omgeving verkennen. Ook voor watersporters is er veel te doen. Waterfietsen, varen, roeien, kanoën; hier kan het allemaal. Daarnaast kun je hier kitesurfen, bergbeklimmen en paragliden. Voor de kleintjes zijn er pretparken. Gardaland is het grootste en meest bekende park. Het park heeft meer dan 50 attracties en een Sealife aquarium.

Historische steden en bezienswaardigheden

Rondom het Gardameer liggen mooie stadjes, zoals Sirmione. De plaats heeft een historische binnenstad met sfeervolle straatjes. Er zijn veel historische bezienswaardigheden. Bezoek Castello Rocco Scaligera, een kasteel met slotgracht en torens. Vanaf de top van de toren heb je een prachtig uitzicht. Ook de grotten van Catallus zijn een bezoek waard. Hier zie je de ruïnes van een Romeinse Villa, waarvan de pilaren, bogen, zalen en hal nog goed te herkennen zijn. Eten en drinken kun je rondom het Gardameer als een koning; een Italiaans ijsje is nooit ver weg, de terrassen zijn de hele dag door goed gevuld en natuurlijk worden hier de bekende pizza’s en pasta’s geserveerd. Ontdek alles wat het Gardameer te bieden heeft vanaf een van de campings. Het aanbod bestaat uit tientallen mogelijkheden.

Ook nog te ontdekken rondom het Gardameer

 • Monte Baldo

  Vanaf de bergtoppen van de Monte Blado is het uitzicht over de omgeving panoramisch. Dit is een populair gebied voor wandelaars, paragliders en mountainbikers. Neem de kabelbaan omhoog vanaf Malcesine. De cabines brengen je 1700 meter omhoog, terwijl ze 360 graden om hun as draaien.

 • Salò

  Een klein plaatsje met boulevard, smalle winkelstraatjes en terrassen aan het water. Het stadhuis, Palazzo del Podestà, is top.

 • Boottocht

  Maak een boottocht, of huur zelf een boot. Terwijl de wind door je haren waait, ontdek je het Gardameer vanaf het water.

 • Cascata del Varone

  Dit is een indrukwekkende waterval tussen 2 rotsen. Vanaf de 2 observatiepunten kun je het natuurgeweld bewonderen.

 • Vittoriale degli Italiani

  Ooit was dit landgoed in het bezit van kunstenaar Gabriele D'Annunzio. Hij verzamelde allerlei voortuigen en voorwerpen uit de Eerste Wereldoorlog. Tegenwoordig is het landgoed één groot museum.