Kamperen op de Veluwe

Vakantie op de Veluwe

Kamperen tussen herten en wilde zwijnen

Wie Veluwe zegt, zegt uitgestrekte bossen, eindeloze heidevelden, kabbelende beekjes en fraaie zandverstuivingen. De campings op de Veluwe liggen in dit unieke natuurgebied dat mooi is in elk seizoen. In het voorjaar als de bomen en planten weer ontluiken, of als de heide bloeit en het landschap in een paarse gloed zet. En wat is er leuker om in het najaar met de kinderen op zoek te gaan naar de sprookjesachtige rood-met-witte-stippen paddestoel. Het is altijd heerlijk struinen door dit zacht glooiende landschap.

Wilde dieren spotten

Met een beetje geluk tref je een hert aan bij het hek van je camping. Overal op de Veluwe kun je wilde dieren spotten, al is de beste kans om herten, reeën en wilde zwijen te zien in het Deelerwoud, een relatief rustig natuurgebied tussen Apeldoorn en Arnhem.

De Veluwe is ideaal voor stevige wandelingen of lange fietstochten. Vanaf de meeste campings zijn er routes uitgezet. Houd er wel rekening mee dat er hier en toe flinke klimmetjes in kunnen zitten.

Gezellige steden

En na al het ‘natuurgeweld’ is het fijn om te weten dat de stad nooit ver weg is. Arnhem en Apeldoorn zijn gezellige steden waar je goed kunt winkelen en lekker kunt eten. Het rijke verleden van de Veluwe is vandaag de dag nog tastbaar: er zijn veel statige landgoederen die je kunt bekijken. En ook een bezoek aan de oude hanzesteden Harderwijk, Elburg en Hattem is zeer de moeite waard. In Hattem is het Anton Pieck Museum gevestigd.

De leukste uitstapjes op de Veluwe

 • Nationaal Park De Hoge Veluwe

  Een verplicht nummer, durven we rustig te stellen. In dit schitterende natuurgebied komen natuur, kunst en ontspanning samen. Stap op een gratis witte fiets, bezoek het Kröller-Müller Museum en geniet op een terras terwijl de kinderen zich vermaken op de speeltoestellen.

 • Apenheul

  Wat is er leuker dan aapjes kijken? Het kan in de Apenheul in Apeldoorn. Het is geen traditionele dierentuin met hokken en tralies: meer dan de helft van alle apen loopt los tussen de bezoekers. Zo dichtbij was je nog nooit bij een aap.

 • Koninklijk Paleis Het Loo

  In de paleistuinen snuffel je aan de zeventiende eeuw en binnen voel je de sfeer van ruisende gewaden en lakeien die onder andere Koningin Mary de II en Wilhelmina op haar wenken bedienden.

 • Koningin Juliana Toren

  Een gezellig pretpark met meer dan zestig attractie voor kinderen van twee tot twaalf jaar. De Draaiende Piraat, de Tollende Muis, de Mega Muizenschommel, te veel om op te noemen.

 • Nederlands Openluchtmuseum

  Ga terug in de tijd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Hier wordt de geschiedenis zichtbaar: authentieke historische boerderijen, molens en koopmanshuizen. Leer alles van ambachten en geniet van een versgebakken krentenbol.

Kampeerthema's op de Veluwe