4 sterren

Campingplatz Naabtal

DuitslandBeierenPielenhofen  (sitecode 36917)

Campingplatz Naabtal

DuitslandBeierenPielenhofen
4 sterren
ErkendCKE

De rechthoekige camping, met talrijke naald- en loofbomen, ligt naast een boerderij aan de rivier de Naab. De toeristische staanplaatsen liggen tamelijk open op het lagere deel bij het water. De hogere plaatsen zijn gescheiden door heggen. In de rivier kan men vissen en er is een kleine ligweide. Op het terrein zijn kegelbanen, een sauna met solarium, sportvelden en speeltuin. Voor een hapje en drankje kunt u terecht bij het restaurant naast de winkel.

Op een mooi plekje in het oosten van de deelstaat Beieren ligt Camping Naabtal-Pielenhofen. Bij dit hartelijke Duitse familiebedrijf zullen gezinnen en vijftigplussers zich snel thuisvoelen. Het kampeerterrein ligt op een rustieke locatie, naast een boerderij en direct aan de rivier de Naab.

Aan het water

Camping Naabtal-Pielenhofen wordt omzoomd door weilanden en bossen. Het kampeerterrein zelf wordt gekenmerkt door talrijke naald- en loofbomen. De honderd toeristische staanplaatsen liggen voornamelijk bij het water. De plekken zijn tussen de zeventig en honderdtien vierkante meter ruim. Daarnaast zijn er honderdzeventig vaste plekken en zeven vakantiehuizen te huur. De accommodaties worden van elkaar gescheiden door heggetjes en liggen tegen een heuvel.

Biertuin

Kinderen vermaken zich op de camping in de grote speeltuin of op het strand bij de rivier. Ze kunnen ook heerlijk spelen en zwemmen in het water. Met een vergunning mag je er ook vissen. Vanaf de camping kun je bovendien bootje varen en kanoën. Een leuke activiteit voor jong en oud. Verder heb je vanaf het kampeerterrein toegang tot diverse wandel- en fietspaden. De familie Bach geeft graag uitleg over de verschillende routes. Op de camping is ook een kegelbaan, tennisbaan, sauna, solarium en een traditionele Beierse biertuin mag in dit gedeelte van Duitsland natuurlijk niet ontbreken.

Zwembad

Binnen honderd meter van Camping Naabtal-Pielenhofen vind je een snackbar, restaurant en een winkel. Een grote supermarkt ligt op vijf kilometer afstand en een buiten- en binnenzwembad op vijftien kilometer. Je kunt hier prima naartoe fietsen met de tweewielers die je op de camping kunt huren. Houd er rekening mee dat aan de overkant van de rivier de Naab een drukke straat is.

Omgeving

Beieren is het grootste departement van Duitsland en een prachtige regio om te fietsen en te wandelen. Omdat Camping Naabtal-Pielenhofen zich midden in het departement bevindt, kun je vanaf hier letterlijk alle kanten op.

Middeleeuwse stad

Spreken geschiedenis, cultuur en Duits bier je aan? Dan is dit een gebied dat jij nader wilt verkennen. Te voet, met de fiets of per auto kom je op de mooiste plekjes in historische steden en daaromheen. De stad Regensburg ligt niet ver van de camping aan de rivier de Donau (de een na grootste rivier van Europa). Het is een havenstad met vele scheepswerven. Maar het hoogtepunt vormt de binnenstad, die ongeschonden door de Tweede Wereldoorlog kwam. Het is daarmee een van de beter bewaard gebleven middeleeuwse steden in Duitsland en het centrum staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Bijzondere bouwwerken

Buiten de stad ligt een bijzondere eretempel met de naam Walhalla. De aanblik van het bouwwerk kan verwarring opleveren. Het ontwerp is namelijk gebaseerd op het beroemde Parthenon in Athene. De tempel werd in opdracht van Ludwig I van Beieren gebouwd en is voorzien van de bustes en plaquettes van belangrijke staatslieden, militairen, wetenschappers en kunstenaars uit de ‘Duitstalige wereld’, waaronder ook Nederland wordt gerekend. Nederlanders die je hier aantreft zijn onder anderen Willem van Oranje, Erasmus, Hugo de Groot, Michiel de Ruyter en Jan van Eyck. Dat Ludwig I van markante gebouwen hield, blijkt ook uit een ander bouwwerk dat hij liet verrijzen in het gebied. De bijzondere Bevrijdingshal is een herinnering aan zijn overwinning op Napoleon.

Bierhoofdstad

Beieren betekent bier en met de wereldhoofdstad van de alcoholische versnapering op anderhalf uur rijden van de camping, kun je simpelweg niet om een bezoek aan München heen. Natuurlijk in de eerste plaats om bier te proeven op een van de vele terrasjes (of tijdens het Oktoberfest), maar ook om heerlijk door de stad te slenteren en de vele monumenten en musea te bewonderen.

Lees meer over Beieren

Naar accommodaties