Campingplatz Berlin Gatow
Duitsland / Berlijn
(22Recensies)
Erg goed-
-
14.500+ campings
66.600+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Aantal campings | 7 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 62 |
Gemiddelde beoordeling | 3.2 |
Kamperen in Berlijn is de perfecte manier om een vakantie in de Duitse hoofdstad door te brengen. Bij het kamperen aan het meer kunnen vakantiegangers zich ontspannen op het strand. Dankzij de goede verbindingen met het centrum liggen bezienswaardigheden als de Brandenburger Tor, het Museumeiland en de Reichstag op een steenworp afstand van de campings.
Berlijn is een ideale bestemming om te kamperen. Er zijn veel meren en groengebieden in de omgeving, en ook het platteland van Brandenburg biedt prachtige natuur en veel rustige hoekjes weg van de drukte van de stad. Kamperen in de stad is ook mogelijk in Berlijn - perfect voor stadsreizigers en kampeerders op doorreis die de bezienswaardigheden willen verkennen.
De campings in Berlijn liggen vooral op het platteland aan de rand van de stad, buiten de milieuzone. Veel natuurcampings liggen aan de rivier de Havel of aan een meer en hebben toegang tot het water met een zwemgedeelte en een eigen strand. Vooral in de zomer kunt u met het hele gezin een heerlijke kampeervakantie in Berlijn doorbrengen aan het meer, ontspannen tijdens het zonnen op het strand en watersporten beoefenen.
Met de regionale trein en het openbaar vervoer kunnen kampeerders in korte tijd het stadsgebied met zijn vele bezienswaardigheden bereiken. Daarnaast heeft Berlijn ook een aantal camperparken en stadscampings in het centrum van de stad, net buiten de milieuzone. Hier zitten avontuurlijke kampeerders nog dichter bij de actie. Er zijn ook enkele goed ontwikkelde campings aan de Großer Wannsee met een zwemstrand en bootverhuur, maar het wordt hier erg druk, vooral in de zomer. Een ander leuk alternatief zijn campings aan de Havel, vooral voor waterwandelaars.
Berlijn is de geheime hondenhoofdstad van Duitsland. Daarom zijn er zoveel hondvriendelijke campings in Berlijn. Vooral als je aan het meer kampeert, komen hondenbezitters aan hun trekken als hun viervoeters zich kunnen opfrissen in het koele water.
De omgeving van Berlijn biedt ook een hoge recreatiefactor en veel mogelijkheden voor lange wandelingen door bossen, natuurparken en rivierlandschappen. Ter bescherming van de natuur moeten honden in beschermde gebieden worden aangelijnd.
Berlijn bereiken is kinderspel dankzij de goed uitgebouwde (en gratis) snelwegen. Vanuit München rijden vakantiegangers ongeveer 590 km naar de Duitse hoofdstad. Een van de populairste routes loopt via Neurenberg, Leipzig en Potsdam. Vanaf Stuttgart is de afstand ongeveer 630 km. Kampeerders uit het westen van Duitsland rijden de 560 km naar Berlijn via bijvoorbeeld Düsseldorf, Dortmund, Hannover, Magdeburg en Potsdam. Bezoekers uit Hamburg hebben een relatief korte reis. Zij hoeven slechts een kleine 300 km af te leggen over de A 24.
Voor langere afstanden moeten tussenstops worden gepland. Bij kamperen met kinderen is een pauze uiterlijk na 500 km geboden. Vanuit Stuttgart en München bijvoorbeeld is het Autohof Selbitz een goede plek om te pauzeren. Er is een bistro, schoon sanitair en parkeerplaatsen voor campers. Een andere rustplaats met lekker eten en drinken, speelautomaten, tankstation, Sky Lounge en winkel is het Autohof Nempitz bij Leipzig.
Kamperen in Berlijn is geschikt voor geschiedenisfanaten, scènezoekers en recreanten. Gezinnen met kinderen voelen zich in de hoofdstad van de Bondsrepubliek Duitsland met zijn speeltuinen en recreatiemogelijkheden minstens zo op hun gemak als studenten in de bars en nachtclubs en oudere generaties in de musea en exclusieve restaurants.
Berlijn is ook omgeven door prachtige natuur. De vele meren, groene ruimtes, bosgebieden en beschermde landschappen zijn ideaal voor liefhebbers van het buitenleven. Wie de omgeving wil ontdekken en de drukte van de stad wil ontvluchten, moet een uitstapje naar Brandenburg plannen.
Openluchtzwembaden, lido's en zwemmeren in en rond Berlijn nodigen kampeerders uit tot talrijke watersportactiviteiten. Aan de Großer Wannsee kunnen vakantiegangers niet alleen zwemmen, maar ook surfen en roeien. Waterskiën en wakeboarden worden onder andere in Zossen aangeboden. Wie de trendy sport stand-up paddling wil beoefenen, kan dat onder meer doen op de Spree.
De indrukwekkende bezienswaardigheden en het schilderachtige landschap kunnen perfect worden verkend tijdens een fietstocht. Voor natuurliefhebbers is een tocht over de Spree net zo geschikt als een tocht naar het Schwielowmeer of de Müggelberg.
Vakantiegangers die liever de historische hoogtepunten van de stad fietsen, kunnen zich op een route van 21 km onder meer vergapen aan de Dom van Berlijn, Unter den Linden, de Brandenburger Tor en de Overwinningszuil. Voor een langere tocht kunt u de Berlijnse Muurroute proberen, die bijna 160 km lang de voormalige loop van de Berlijnse Muur rond West-Berlijn volgt.
Er is genoeg te zien in Brandenburg. Geïnteresseerden in techniek kunnen een uitstapje plannen naar de bezoekersmijn in Lichterfeld. Een boottocht in het Spreewald met een broodje spek en traditionele augurken is populair bij jong en oud. Romantisch wordt het tijdens een excursie naar het betoverende kasteel Rheinsberg aan de oostelijke oever van de Grienericksee.
Rondom Berlijn is er een schijnbaar eindeloze overvloed aan natuurparken en beschermde natuurgebieden, waarvan de meeste gemakkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Hoogtepunten zijn het romantische Schlaubetal, het natuurpark Märkische Schweiz, het Westhavelland en het biosfeerreservaat Schorfheide-Chorin.
Iets verder weg, maar niet minder aantrekkelijk voor kampeerders die ontspanning zoeken en de drukte van de grote stad willen ontvluchten, ligt het dunbevolkte Norduckermärkische Seenlandschaft en het ongerepte Nationaal Park Müritz, dat al in Mecklenburg-Vorpommern ligt.
De typische Berlijnse keuken is hartig en nuchter. Klassieke gerechten zijn curryworst, varkenshaas of varkensschenkel met zuurkool, maar ook gebakken lever met appel, uien en aardappelpuree. De bekendste drank in de hoofdstad is waarschijnlijk de Berliner Weiße. Het is een tarwebier dat uitsluitend in de zomer wordt gebrouwen. Het wordt gemengd met bosstroop of frambozensiroop en gedronken uit speciale schalen.
Naast de rustieke gerechten heeft Berlijn ook sterrengastronomie en moderne restaurants en cafés. Mensen barbecueën of picknicken ook graag op de vele groene plekken in de stad. Wie 's avonds laat honger krijgt, kan in de cafés zonder sluitingstijd rollmops, augurken in het zuur en gehaktballen bestellen.
Ook de kebabs, die in talloze kraampjes in de stad verkrijgbaar zijn, zijn goedkoop en lekker. Een andere bijzonderheid van Berlijn zijn de "Spätis". Sommige van deze kiosken zijn de klok rond geopend en bieden een goede gelegenheid om buiten de normale uren iets te eten te krijgen.
De zomermaanden juli en augustus zijn de ideale tijd voor kampeerders die een stedentrip Berlijn willen combineren met een strandvakantie. Voor sightseeing en buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en waterwandelen zijn de maanden mei tot half oktober geschikt. Dan liggen de temperaturen meestal boven de 15 graden Celsius.
Over het algemeen is het klimaat in Berlijn een mengeling van maritiem en continentaal weer. In de zomer kan de thermometer gemakkelijk de 30 graden aantikken, terwijl de temperaturen in januari gemiddeld slechts 2,1 graden Celsius bedragen.
December is de maand met de meeste regen, met ongeveer twaalf regendagen. In de toch al koude winter kunnen ook harde oostenwinden voorkomen. De piekperiodes op de campings zijn vooral tijdens de zomervakantie en op belangrijke feestdagen zoals Pasen, Pinksteren en Kerstmis. Het is de moeite waard om tijdig te reserveren, vooral in het hoogseizoen.