Camping Berlijn en Brandenburg

2 personen
39 campings gevonden

Berlijn

De hoofdstad van Duitsland is een echte wereldstad. Expats en toeristen trekken vanuit de hele wereld hierheen om te genieten van de vele mogelijkheden. Vanaf je camping in Berlijn en Brandenburg verken je makkelijk met S-Bahn en U-Bahn deze enorme stad.

Berlijn is verdeeld in verschillende districten, ieder met een heel andere sfeer en uitstraling. In het Westen is rond de Kürfurstendamm een luxe shoppinggebied ontstaan, waar alle luxe merken vertegenwoordigd zijn. Bezoek als je hier ben ook zeker het Kaufhaus des Westens. Dit grote warenhuis heeft allerlei soorten luxeproducten: van horloges, cosmetica, interieurartikelen en kleding tot eten voor fijnproevers. Als je hier een worst haalt, eet je op de camping in Berlijn als een koning.

In delen van het voormalige Oost-Berlijn zijn na de val van de Muur artistieke types en studenten neergestreken. Die kwamen op de toentertijd goedkope huur af. Daardoor is in gebieden als Kreuzberg een levendige artistieke scene ontstaan. Bovendien vind je hier veel leuke cafés, bars en andere gezellige gelegenheden. Weer andere gebieden, zoals Pankow, zijn heel fraai. Hier woonde in de DDR-tijd de partij-elite.

Mitte lag ook in Oost-Berlijn, maar ontwikkelt zicht nu als het centrum van de hele stad. Hier liggen prachtige musea vol schatten uit de Oudheid. Op het Museuminsel vind je er vijf bij elkaar, allemaal van wereldklasse. Als je hierheen gaat, kom je zeker met een hoofd vol indrukken terug de camping in Berlijn op. Hier vind je ook de Reichstag, het centrum van de Duitse regering met indrukwekkende glazen koepel. Je mag erop, maar reserveer wel (gratis) van tevoren.

Brandenburg

Als je op een camping verblijft in Berlijn of Brandenburg, zou het zonde zijn om alleen Berlijn te bezoeken. In dit gebied is namelijk nog veel meer moois te zien. Bovendien is het leuk voor de afwisseling dat je na een dag in de drukke stad zo in een stil bos of rustig dorpje staat.

Potsdam

Als je op de camping in Brandenburg of Berlijn verblijft, moet je zeker een bezoek brengen aan Potsdam. Deze stad behoort tot de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na de oorlog en verwaarlozing in de tijd van de DDR is hij weer helemaal opgeknapt.

Bekijk hier het beroemde park en Schloss Sansoucci, een roccocopaleis met immense tuinen. Alles hier is oorspronkelijk gebouwd naar de wensen van koning van Pruisen Frederik de Grote. Later koningen hebben het nog verder uitgebreid. Het resultaat is een exquise, opzichtig en indrukwekkend park, dat door 60 tuiniers wordt onderhouden. Ook het paleis is megalomaan en fantastisch gedetailleerd.

Natuur

De provincie Brandenburg staat bekend om zijn prachtige natuur. Er zijn vooral veel meren te vinden: meer dan 3000. Veel campings in Brandenburg zijn dus rustig of aan het water gelegen. Een derde van het gebied bestaat uit beschermd natuurgebied. Ga hier dus heerlijk wandelen, fietsen of varen en kom geheel tot rust.