Kleine campings in de Eifel

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in de Eifel

Wissen
2 personen
1 campings gevonden
<
1
>

Een geweldige vakantie op een kleine camping in de Eifel

Het is werkelijk fantastisch op een kleine camping in de Eifel in Duitsland. Je zit dicht bij de Nederlandse grens, maar alleen al door de ongerepte natuur heb je het gevoel ver van huis te zijn. Het voordeel van een kleine camping is dat het overzichtelijk is, met een beperkt aantal plaatsen en een gemoedelijke sfeer. Bovendien zijn de faciliteiten altijd van uitstekende kwaliteit. Op deze themapagina vind je alle kleinschalig opgezette campings in de Eifel.

De sprookjesachtige Eifel

De geheimzinnigheid die rond de Eifel hangt, is vooral te danken aan de vele overblijfselen uit de middeleeuwen, zoals schitterende kastelen en imposante burchten, maar ook spannende ruïnes en middeleeuwse dorpjes. De burcht bij Trier-Ehrang is bijvoorbeeld de moeite van het bezoeken meer dan waard. Deze burcht wordt omringd door kloven en grotten en dat maakt deze ruïne nog mysterieuzer. Bezoek ook het plaatsje Pel waar je het twaalfde-eeuwse kasteel Kasslburg vindt. Hier kun je dagelijks een roofvogelshow bijwonen. Wil je meer historische plaatsjes bezoeken, dan ga je naar Gerolstein, Bittburg of Monschau. Hier kun je ook heerlijk winkelen en eten in een van de vele restaurants.

Kleine campings in de Eifel voor het hele gezin

Voor een vakantie met jonge kinderen is de Eifel een geweldige bestemming. Al die spannende kastelen en burchten zijn heel interessant, maar voor kinderen is er nog meer te beleven in dit gebied. Ga bijvoorbeeld een dagje uit naar de dierentuin in Prüm of bezoek het papiermuseum in Düren. Wil je dieren uit het woud van dichtbij bekijken, dan moet je zeker het wildpark in Daun bezoeken. Een kleine camping in de Eifel is ook een perfecte uitvalsbasis voor een leerzaam bezoek aan het Vulkaanmuseum in Daun. Er is hier zelfs een slapende vulkaan die tienduizenden jaren geleden voor het laatst uitbarstte. Het grondoppervlak hier stijgt zelfs nog 1 tot 2 millimeter per jaar door vulkanische activiteit.