Kleine campings in Duitsland

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in Duitsland

2 personen
55 campings gevonden

Vind rust en ruimte op een kleine camping in Duitsland

Op een kleine camping in Duitsland vind je de rust en de ruimte die je zoekt in een vakantie. Op de kleine Duitse campings zijn geen recreatieprogramma’s, maar geniet je van elkaar, tijd voor jezelf en de natuur om je heen. De meeste kleinschalige campings liggen midden in het prachtige natuurschoon van Duitsland en zo ontdek je op je gemak hoe veelzijdig ons buurland als vakantieland zijn kan.

Ervaar het bijzondere karakter van een kleine camping in Duitsland

Elke kleine Duitse camping heeft zijn eigen karakter. Dat komt niet alleen door de ligging verspreid over heel Duitsland, maar ook door het persoonlijke karakter dat de eigenaars meegeven aan hun camping. Juist door de kleinschaligheid ontstaat een gemoedelijke sfeer en ook met medekampeerders leg je makkelijk contact. Er hoeft op een kleine camping niets. Je mag gerust de hele dag ontspannen met een boek voor je tent of eropuit gaan en de omgeving ontdekken. ’s Avonds praat je na met je buren over de belevenissen van die dag of ga je nog een potje jeu-de-boulen met je gezin. Tenslotte val je ongestoord in een diepe slaap.

Prima voorzieningen

Alle kleine campings in Duitsland beschikken over uitstekende basisfaciliteiten en goed onderhouden sanitair. Op veel plekken kun je zwemmen in een zwembad of vissen en kanoën in een nabijgelegen meertje of rivier. Op sommige campings huur je een fiets om de omgeving te verkennen. Voor kinderen is er vaak een kleine speeltuin aanwezig, maar ook zonder speeltuin vermaken ze zich prima op een Duitse mini camping. Vriendjes zijn immers zo gemaakt. Op enkele campings zijn ook een recreatieruimte of klein restaurant aanwezig. Een kleine camping betekent dus allerminst dat je primitief kampeert.

Ruime keus uit authentieke kleine campings in Duitsland

In Duitsland zijn meer dan genoeg kleinschalige campings te vinden. Deze campings met maximaal zestig staanplaatsen vind je bijvoorbeeld in de omgeving van Berlijn als mooie uitvalsbasis om deze stad te bezoeken. Ook in het groene hart van Duitsland vind je mini campings met weidse vergezichten. In Beieren zit je meteen dicht bij Legoland voor een geweldig dagje uit met de kinderen. Ben je op doorreis naar het zuiden van Europa? Met je camper ben je van harte welkom op de mini camping in Zuid-Duitsland.

Ontdek de veelzijdigheid van Duitsland

Duitsland is al jaren populair onder Nederlandse vakantiegangers. In Duitsland vind je sprookjesachtige kastelen waar je teruggaat in de tijd. Het bekendste is Slot Neuschwanstein in Beieren. Kan je geen genoeg krijgen van kastelen, bezoek dan een van de burchten langs de 100 Schlösser Route in het Münsterland. Ook natuurliefhebbers halen hun hart op in Duitsland in een van de vele natuurparken. Bezoek het Zwarte Woud of ontdek het heuvelachtige landschap van de Eifel. Kunst en cultuur vind je in het gebied Niederrhein. Bezoek het LVR-RömerMuseum in Xanten en bewonder hier voorwerpen en muurschilderingen uit de antieke stad.