Vakantieparken in de Eifel

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in de Eifel

2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Wandelen in de natuur vanuit een vakantiepark in de Eifel

Op slechts een uur rijden vanaf Maastricht ontdek je het groene en ongerepte heuvellandschap van de Duitse Eifel. Vanaf het vakantiepark in de Eifel maak je lange wandel- en fietstochten langs kleurrijke fruitboomgaarden, vulkanische meren en dichte bossen. Bovendien bevinden zich een aantal sfeervolle steden in de buurt, zoals Monschau aan de Rur.

Charmante kastelen in de Eifel

De veelzijdige Eifel leent zich uitstekend voor een kilometerslange wandeling of fietstocht over de perfect aangelegde paden. Onderweg kom je langs charmante kastelen in het heuvelachtige landschap. Een aanrader is het 600 jaar oude Kasteel Satzvey in Mechernich. Het interessante van dit kasteel is dat het nog steeds wordt bewoond. Het adellijke geslacht Beissel van Gymnich heet je graag welkom in een schitterend kasteel met grote gracht. Tussen Pasen en Kerstmis organiseert de familie bovendien allerlei activiteiten, zoals klassieke concerten en historische (ridder)evenementen.

Zwemmen in een vulkaanmeer

Liefhebbers van watersporten voelen zich direct thuis bij de drie vulkaanmeren van de Dauner Maare. Deze meren zijn ontstaan door vulkanische activiteit, bijvoorbeeld door gasontploffingen. Uiteraard zijn de vulkanen tegenwoordig gedoofd, waardoor je hier naar hartenlust van het water kunt genieten. Maak tijdens je verblijf op een vakantiepark in de Eifel een tussenstop bij dit bijzondere natuurfenomeen en zwem in het water (alleen in het grootste meer toegestaan), of kies ervoor om te windsurfen, zeilen of kanoën. Als je over een visvergunning beschikt, vang je hier je eigen verse meerval voor op de barbecue.

Monschau, de parel van de Eifel

Bezoek vanaf het vakantiepark in de Eifel de schitterende stad Monschau. Deze parel van de Eifel ligt op een romantische locatie aan de rivier de Rur en beschikt over een prachtige historische stadskern met eeuwenoude vakwerkhuizen. Vooral de kleurrijke, met bloemen versierde bruggen zijn ideaal voor vakantiefoto's. Breng een bezoek aan de middeleeuwse burcht die hoog boven het stadscentrum uittorent. Gedurende de zomer worden hier veel klassieke concerten georganiseerd, maar ook tijdens de rest van het jaar geniet je hier van een adembenemend uitzicht over Monschau en de omliggende Eifelstreek. Daarnaast is een bezoek aan het Rode Huis een aanrader. Dit statige pand in barokstijl stamt uit 1756 en beschikt over een museum over de textielproductie uit de streek. Ook de glasblazerij en de authentieke mosterdmolen zijn een aanrader. De mosterdmolen is nog actief en je koopt er heerlijke mosterd als souvenir.