Camping Hessen

2 personen
47 campings gevonden

Zorgeloos kamperen op een camping in Hessen

Ben je op zoek naar een mooie vakantiebestemming die vanuit Nederland niet te ver reizen is? Ga dan kamperen op een camping in Hessen! Hessen is een prachtig gebied in Midden-Duitsland, waar je kunt genieten op bosrijke campings en in prachtige natuurgebieden. Je kunt hier terecht voor kleinschalige campings in de natuur of kiezen voor een gezinscamping met animatie en zwemparadijs!

Wandelen en fietsen in de prachtige natuur

Hessen is populair als vakantiebestemming onder natuurliefhebbers. Het landschap is ideaal voor een actieve vakantie. Je kunt fietsen en wandelen in uitgestrekte bossen, en langs heuvels en bergen. Wandel- en fietsroutes zijn duidelijk aangegeven en onderweg kun je heerlijk genieten van een (meegebrachte) picknick. In het gebied vind je het gebergte Taunus, waar verschillende bergrivieren en meren ontspringen. Hier kun je raften, kajakken en natuurlijk een verfrissende duik nemen! Wil je echt op avontuur? Laat je dan rondleiden langs verlaten kastelen en grotten in de bergen. Beklim een heuvel of berg, en leer survivaltechnieken in de bossen. Liefhebbers van een actieve vakantie kunnen in Hessen hun hart ophalen!

Mooie steden om te bezoeken

Verblijf je op een camping in Hessen en wil je even van de camping af? Verschillende steden in de omgeving zijn een bezoek waard! Frankfurt am Main is de grootste stad in het gebied: hier kun je het bekende Frankfurter Würstchen eten. Ook kun je er heel goed winkelen en een drankje doen op een van de vele terrassen. Een andere bijzondere stad in de omgeving is Wiesbaden: deze chique stad is de hoofdstad van Hessen en staat bekend om zijn kuuroorden. In Wiesbaden vind je 26 natuurlijke warmtebronnen, die verschillende geneeskrachtige werkingen zouden hebben. Rondom deze bronnen zijn kuuroorden gebouwd.