Kamperen in het Teutoburgerwoud

38 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in het Teutoburgerwoud

Alle 38 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Kamperen in het Teutoburgerwoud

Direct boekbaar
Campingpark Kalletal
Favorieten
Campingpark Kalletal

Duitsland / Noordrijn-Westfalen / Lippe

4.5Uitstekend(189Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanKindvriendelijk

Staanplaatsen (450)

Huuraccommodaties (20)

Wesercamping Höxter
Favorieten
CKE discount
Alle 38 Campings
Alle 38 Campings

Feiten over camping

Aantal campings38
Beoordelingen van campings616
Gemiddelde beoordeling3.7

Populaire campings

1
Campingpark Kalletal
Camping profielpagina

Kamperen aan de Noordzee

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Campingpark Kalletal
Campingpark Kalletal

Het Teutoburgerwoud in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen was de plaats van de legendarische Varusslag en staat voor natuurkamperen op het platteland. Kleine meren, ongerepte bossen en machtige kliffen zijn de belangrijkste kenmerken van deze schilderachtige regio met een rijke geschiedenis. Afhankelijk van de camping kunt u bij het kamperen aan het meer ook uw volgende maaltijd voor de barbecue vangen en de talrijke wandelpaden maken lange wandelingen door de diepten van het Teutoburgerwoud mogelijk.

Bijzonderheden van kamperen in het Teutoburgerwoud

Het Teutoburgerwoud is rijk aan eeuwenoude bezienswaardigheden - zowel door de mens gemaakt als natuurlijk gevormd. Juist daarom is de regio ook geschikt voor prachtige uitstapjes in de ongerepte natuur. De glooiende heuvels zijn voorbestemd voor uitgebreide wandeltochten en romantische picknicks en bieden vanaf talrijke uitzichtpunten een prachtig uitzicht over het dichtbeboste gebied.

Wat is er mooier dan zich op een zwoele zomerdag te verfrissen in een kristalhelder meer? Ook hier scoort de regio punten, want verschillende campings in het Teutoburgerwoud liggen direct aan een zwemmeer. De kleine Sonnensee scoort punten, evenals de Louisensee met zijn prachtige oevergedeelten.

Bereikbaarheid

De steden Detmold, Bielefeld, Osnabrück, Münster en Hannover liggen dicht bij het 150 km lange en slechts 1 tot 3 km brede Teutoburgerwoud. De toegangsweg vanuit Detmold bijvoorbeeld is slechts 9,5 km langs de L938 en loopt door het dorp Hiddesen. Bielefeld grenst direct aan het oostelijke Teutoburgerwoud, dat wordt gekenmerkt door beuken, halfdroge graslanden en kalksteenrotsen. De 5,2 km lange rit over de Dornberger Straße voert u langs velden en het interessante wildpark Olderdissen.

Bij het uiterste westelijke puntje van het Teutoburgerwoud ligt Osnabrück, vanwaar het bos te bereiken is via 10,8 km over de B51. De snelste benadering vanuit Münster in het westen is via de A1 en A2. Het is echter aan te bevelen de L973 en vervolgens de A2 te nemen, want hoewel de reistijd slechts enkele minuten langer is, is het slechts 99,5 km in vergelijking met de eerste optie van 143 km. Vanuit Hannover wordt de 128 km lange route via de A2 aanbevolen, die uiteindelijk leidt naar de parkeerplaats bij het Hermann Monument.

Bestemmingen in het Teutoburgerwoud

In het rustige, diepe Teutoburgerwoud draait alles om de Varusslag en een dromerige natuur. De enorme lengte van het bosgebied tussen Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen maakt het mogelijk vele interessante hotspots te bezoeken. Of het nu gaat om monumenten, romantische natuur of dierenparken.

Hermannsmonument

In het bosgedeelte buiten Detmold, meer bepaald op de 386 m hoge heuvel Grotenburg, bevindt zich een monument voor de leider Arminius de Cherusk, die er met zijn Germaanse krijgers in slaagde drie legioenen van de Romeinse veldheer Varus in het jaar 9 na Christus te vernietigen. Het monument bestaat uit een ronde sokkel waarop het bijna 25 m hoge beeld van Arminius (Hermann in het Duits) in triomf zijn zwaard omhoog houdt. Daarnaast staat de Waldbühne, waar regelmatig toneelstukken en films worden opgevoerd. Slechts enkele kilometers langs de Monumentenweg wacht het Vogelpark Heiligenkirchen op geïnteresseerde bezoekers.

Externsteine

In de buurt van Horn-Bad Meinberg rijzen de bizarre zandsteenformaties van de Externsteine uit de aarde omhoog. De door de Wiembecke gevoede spiegelgladde vijver vermengt zich met de torenachtige rotsen en het dichte bos tot een meesterlijk, door de natuur omgeven decor. Op 400 m van de mythische plek is er een parkeerplaats en een informatiecentrum langs de Externsteinweg.

Activiteiten en excursies

Het Teutoburgerwoud is een natuurparadijs met zijn kleine meren, glooiende heuvels en lange bospaden. Het is dus een ideale bestemming voor sportieve activiteiten en interessante excursies voor het hele gezin.

Kanotocht op de Werre

Een spannende kanotocht begint in het nabijgelegen Herford en voert u over de Werre richting Löhne. Tussen Schweichelner en Löhner Berg biedt de ontdekkingstocht door de grote rivierbochten geweldige indrukken te midden van een weelderig cultuurlandschap. Af en toe stuwen stuwen en molens de rivier af en zorgen voor een langzame, zachte stroming. Bij de monding van de Else zijn er goede mogelijkheden om de herstelde uiterwaarden te bezoeken. IJsvogels, bevers en vijverlelies zijn er te ontdekken.

Wildpark Olderdissen

Het Heimat-Tierkpark Olderdissen aan de oostelijke rand van het Teutoburgerwoud bij Bielefeld herbergt een groot aantal zeldzame soorten of soorten die in het wild niet meer voorkomen. De dierentuin heeft de faciliteiten uitgebreid en stelt het houden van de meer dan 450 dieren van 90 verschillende soorten bovenaan de prioriteitenlijst. Er zijn vijvers, weiden en bossen op 16 hectare, die inmiddels ook veel wilde dieren hebben aangetrokken. Het park is dagelijks geopend.

Gastronomie

Talrijke boerderijcafés, restaurants en excursiecafés serveren heerlijke specialiteiten langs het Teutoburgerwoud. Fijnproevers vinden hier niet alleen traditionele, stevige klassiekers, maar ook moderne, lichte gerechten.

Een regionale specialiteit is pompernikkelbrood, dat 24 uur lang bij 100 graden Celsius wordt gebakken, waardoor het zoete, pittige aroma ontstaat. De lichte Nieheim-kaas, gemaakt van kwark, past hier goed bij, evenals Westfaalse ham, die koud gerookt wordt boven beukenhout en minstens zes maanden laat rijpen. Verschillende drinkbare bieren zijn een uitstekende begeleiding en natuurlijk mag ook een regionale schnaps niet ontbreken: Steinhäger. De ontbijtkoek uit Borgholzhausen wordt aanbevolen als zoete traktatie tussendoor.

Beste tijd om te reizen

In het Teutoburgerwoud heerst zelfs in hoogzomer een aangenaam fris klimaat, meestal niet warmer dan 25 graden Celsius. Rondom het bos en op de open plekken heerst typisch regionaal weer. In het voor- en najaar heerst er een aangenaam mild klimaat en zijn de campings minder druk bezocht dan in de zomer. De kans op regen is daarentegen groter.

Het hoogseizoen tijdens de zomermaanden van juni tot augustus is bijzonder geschikt voor zwemmen en diverse buitenactiviteiten. In deze periode kunt u ook nieuwe vrienden maken met andere kampeerders. Veel campings sluiten hun deuren voor de winter en gaan in het voorjaar weer open.