4 sterren

Camping Park Hammelbach

DuitslandHessenGrasellenbach  (sitecode 35678)

Camping Park Hammelbach

DuitslandHessenGrasellenbach
4 sterren
CharmeErkendCKE

De staanplaatsen voor toeristische kampeerders liggen op het achterste, hoogste deel van de camping en hebben een weids uitzicht op het Odenwald. Er is een apart, aflopend tentenveld met enkele elektrische aansluitingen. De camping ligt in een landelijke omgeving. Op loopafstand liggen een zwembad en een restaurant. De sauna heeft een grote ontspanningsruimte en een saunatuin met dompelbad.

Midden in het hart van Odenwald ligt Camping Park Hammelbach. Het Odenwald is een laaggebergte tussen Hessen, Beieren en Baden-Würtemberg dat hoofdzakelijk uit bossen bestaat. Park Hammelbach is een fraai gelegen en zeer verzorgde charmecamping. Heerlijk struinen

De toeristische staanplaatsen zijn gelegen op het achterste deel van de camping en hebben een prachtig, weids uitzicht op het Odenwald. Het bosrijke gebied, met zijn heuvels en dalen, is een waar walhalla voor wandelaars. Je kunt hier heerlijk struinen door de bossen. Ook zijn er diverse wandeltochten uitgezet. De medewerkers van de receptie kunnen je er meer over vertellen. Ook mountainbikers kunnen in het gebied hun hart ophalen. Er zijn meerdere routes beschikbaar, in allerlei moeilijkheidsgradaties. Na een dag actief wandelen of fietsen is het heerlijk ontspannen in de sauna of het stoombad.

Zwembad

Voor kinderen is er een speeltuin en een recreatieruimte. De camping heeft geen eigen zwembad, maar het gemeentelijke buitenbad ligt op loopafstand, op zo’n 300 meter van het kampeerterrein. Daar is voor de allerkleinsten een apart zwemgedeelte.

Oudste universiteitsstad

Camping Park Hammelbach is een uitstekende uitvalsbasis voor het maken van allerlei leuke uitstapjes. Ga bijvoorbeeld naar het mooie Heidelberg. Deze oudste universiteitsstad van Duitsland heeft een bijzondere flair, indrukwekkende oude gebouwen en romantische straatjes en restaurants.

Omgeving

Natuurmonumenten in het Odenwald

Het Odenwald rondom camping Park Hammelbach is door Unesco aangemerkt als werelderfgoed en herbergt schitterende natuurmonumenten.

Ondergronds sprookje

Eén zo'n natuurlijk hoogtepunt in het Odenwald wordt gevormd door de Eberstadter Tropfsteinhöhle, op een uur van camping Park Hammelbach. In deze druipsteengrot van 1 tot 2 miljoen jaar oud zijn talloze unieke rotsformaties te zien. Ledverlichting geeft ze telkens een andere kleur, wat een sprookjesachtige sfeer creëert. Rond de grot maak je een wandeling langs geologisch interessante punten en krijg je uitleg over de lokale flora en fauna. De lange glijbaan in het bezoekerscentrum biedt vermaak voor de kinderen.

Lees meer over Hessen