3.5 sterren

Nibelungen-Camping am Schwimmbad

DuitslandHessenFürth  (sitecode 35653)

Nibelungen-Camping am Schwimmbad

DuitslandHessenFürth
3.5 sterren
ErkendCKE

Het licht glooiende kampeerterrein ligt in het natuurgebied Odenwald, waar rust de boventoon voert. Op 300 m afstand ligt een openluchtzwembad, diverse grote supermarkten en de grootste Zuid-Duitse modelspoorbaan. Vanaf de camping kun je beginnen met mooie wandel- en fietstochten, denk hierbij aan de Nibelungsteig. De camping ligt centraal om enkele mooie steden zoals Heidelberg te bezoeken.

De middelgrote familiecamping Nibelungen am Schwimmbad is een feest voor het hele gezin. Want of je nou houdt van natuur, sport of rust en ontspanning, ieder gezinslid kan hier zijn energie kwijt of juist de batterij opladen.

Natuurlijke omgeving

Camping Nibelungen am Schimmbad ligt in het zuiden van de Duitse deelstaat Hessen (onder Frankfurt). Het kampeerterrein ligt midden in het geo-natuurpark Bergstrasse-Odenwald. De vele gemarkeerde wandelpaden maken het gemakkelijk voor je om dit prachtige door de Unesco erkende park te bewonderen. Camping Nibelungen am Schimmbad ligt in een dal van het heuvelachtige park, maar er zijn desondanks veel vlakke grasvelden te vinden voor je tent, camper of caravan. Het kampeerterrein gaat op in de natuurlijke omgeving door de ruime beplanting aan struiken, hagen en bomen.

Konijnen knuffelen

Je kunt je spullen uitpakken en je kamp opslaan op een van de 48 toeristische staanplaatsen. Daarnaast zijn er nog eens negentig vaste plekken. Er is ook een groepsplaats voor ongeveer vijftien personen beschikbaar. De plekken zijn ongeveer honderd vierkante meter groot. Er zijn apart aangelegde plekken voor campers. Nibelungen am Schwimmbad heeft voor de kinderen een tafeltennistafel, tafelvoetbalspel en basketbalveldje. De allerkleinsten kunnen knuffelen met de konijnen of zich uitleven in de speeltuin.

Verwarmd zwembad

Verder is er een gemeenschappelijke ruimte met bediening en heeft de camping een broodjesservice. Op slechts enkele minuten lopen tref je restaurants, supermarkten en speciaalzaken aan. Tegenover het kampeerterrein ligt bovendien een verwarmd openbaar zwembad dat uitnodigt tot een duik en in de buurt zijn ook een skatebaan en beachvolleybalveld.

Omgeving

Camping Nibelungen am Schwimmbad ligt in geo-natuurpark Bergstrasse-Odenwald, een gebied dat zich uitstrekt over 3500 vierkante kilometer. Een zeer divers landschap waar van alles te ontdekken en te beleven is.

Leerzaam uitje

Door het natuurpark lopen tientallen gemarkeerde wandelpaden. Onderweg kom je verschillende informatiepunten tegen met geologische, culturele en historische feiten over het gebied. Zo is wandelen niet alleen een actieve bezigheid, maar ook een leerzaam uitje voor jong en oud. Omdat het natuurpark bestaat uit verschillende landschappen – en zelfs verschillende klimaatzones – zijn er ook gethematiseerde wandelingen te volgen. Tijdens die looptochten leer je vooral over het landschap waar je je op dat moment in bevindt, hoe het is ontstaan, welke bloemen, planten en dieren er leven en nog veel meer.

Op pad met de parkwachter

Heb je de smaak te pakken? Overweeg dan een wandeling met een van de parkwachters. Zij bieden een grote variatie aan excursies aan. Zowel voor volwassenen, kinderen als tieners. Je kunt er ook voor kiezen om met de lokale bevolking op pad te gaan. Via het parkkantoor in Lorsch kun je een begeleide wandeling boeken met een gids die in het gebied woont. Mountainbikers en fietsers kunnen in het natuurpark ook hun hart ophalen, want er is een route voor iedereen. Van comfortabel trappen tot extreme inspanning vereist.

Bizar rotslandschap

De omgeving van Camping Nibelungen am Schwimmbad kent ook bijzonder mooie stadjes met oude burchten, kastelen en kloosters. Ladenburg, Bensheim, Erbach, Michelstadt, Heppenheim, Heidelberg en Schwetzingen zijn er een paar. Breng met de kinderen een bezoek aan het Bergtierpark in Erlenbach. Dit dierenpark heeft meer dan tweehonderd bergdieren uit vijf verschillende werelddelen. Leuk detail: alle dieren mogen worden gevoerd. Een ander indrukwekkend uitje is het Felsenmeer bij Reichenbach, een grillig gevormde zee van rotsen. Dit bizarre landschap is leuk om samen met de kinderen te verkennen. De rotsformaties lijken van een andere planeet te komen.

Lees meer over Hessen

Naar accommodaties