8680 campings in 27 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Camping Doktorsee
bekijk 5 foto 's en 1 video
Erkend CKE

Camping Doktorsee

De grote, fraai vormgegeven camping ligt rondom en in het Doktormeer. Er zijn mogelijkheden voor diverse watersportactiviteiten. Het terrein heeft veel vaste plaatsen. De toeristische staanplaatsen liggen verspreid over het terrein, deels apart gelegen. Er zijn velden voor groepen, diverse speeltuinen en een veld voor balsporten. Ook is er boogschieten. Het zandstrand is ongeveer 200 m lang met daarachter een grote ligweide. In het SeeSa wellnesscomplex kunt u ontspannen en genieten.

In de jaren zestig ontstonden door zand- en grindwinning bij de Duitse vestingstad Rinteln in Nedersachsen twee diepe recreatieplassen. Het bedrijf Erholungsgebiet DoktorSee kreeg de rechten voor exploitatie van dat gebied en heeft er een camping opgebouwd: Camping DoktorSee.

Deze grote camping telt 450 staanplaatsen voor toeristische kampeerders, duizend voor vast kampeerders. Om de loopafstanden niet al te groot te maken, zijn er 10 sanitair gebouwen geplaatst. Huur je liever iets, boek dan een caravan, appartement of vakantiebungalow. Een winkel is er niet, wel drie restaurants. Voor jongeren met eigen tent is er aparte plaats op een schiereiland.

Watersport

Eén van de plassen staat in open verbinding met de rivier de Weser en in die plas zijn aanlegsteigers van de twee waterstportclubs. Ook vind je aan die plas viswater waar je als campinggast welkom bent. De andere plas is gevuld met stilstaand water en daar kan je roeien, zeilen en in een kano peddelen. In een afgebakend deel van die plas is een 200 meter lang zandstrand aangelegd waar je veilig kunt zwemmen. Op het speelveld bij het strand staat een waterglijbaan. Zonnen kan je op het strand en de zonneweide. Op het terrein vind je verder een tennishal en en een grote sauna, waarvan je als gast met korting gebruik kan maken.

Oude stad

Rinteln is een bezoek waard. Het historische centrum met zijn markt en vakwerkgevels nodigen uit voor winkelen en genieten van een espresso met zoet gebak. 's-Avonds is de markt verlicht en heel vaak zijn er festivals. Rinteln was ooit een universiteitsstad. Totdat in 1810 de stad onder Frans bestuur zijn academie moest sluiten, omdat dat gelijkheid in de weg stond. De naam Camping DoktorSee herinnert aan de academie. Ooit lag aan deze kant van de Wezer de Doktorwiese waar professoren koeien en varkens hielden.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Bekijk vergelijkbare campings

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Prijsindicatie staanplaats hoogseizoen Prijsindicatie staanplaats hoogseizoen
Zwembaden Zwembaden
Zwemmen in natuurwater Zwemmen in natuurwater
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Wifi Wifi
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Campers Campers
Adres & route Adres & route
Website Website

Beoordelingen

ANWB score

Totaalscore na ANWB inspectie op de camping. Meer informatie

Zwemmen 12,5% van de ANWB score
Zwembaden
Zwemmen in natuurwater
Terrein 25% van de ANWB score
Staanplaatsen
Indruk terrein
Sanitair 40% van de ANWB score
Bijzondere voorzieningen
Kwaliteit sanitair
Eten & drinken 10% van de ANWB score
Boodschappen
Eetgelegenheid
Recreatie 12,5% van de ANWB score
Speel- en sportfaciliteiten
Animatie

Kampeerders reviews

Camping Doktorsee heeft nog geen reviews van kampeerders.

Vergelijkbare campings

Camping Doktorsee is niet te reserveren bij de ANWB, hieronder hebben we een aantal alternatieven voor u neergezet.

iDeal Mastercard Visa