Vakantiehuizen in Sauerland

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Sauerland

Wissen
2 personen
0 campings gevonden

Ontdek de groene heuvels bij je vakantiehuis in Sauerland

Wie op zoek is naar een actieve vakantie in de groene natuur vindt de ideale vakantiebestemming met een vakantiehuis in Sauerland. Op slechts 3 uur rijden vanaf Nijmegen bevind je je in het schitterende Duitse gebied vol glooiende heuvels, diepblauwe meren en dichte bossen. Daarnaast beschikt Sauerland over de hoogste skischans ter wereld, de hoogste kroegendichtheid van Duitsland en verscheidene kuuroorden om te ontspannen.

Wandelen en fietsen in de natuur

Met een vakantiehuis in Sauerland bevind je je in een walhalla voor wandelaars, mountainbikers en natuurliefhebbers. Het heuvelachtige gebied vol bossen, meren en natuur vormt een ware uitdaging voor de actieve vakantieganger. Een populaire bestemming is Winterberg. Deze plek kennen de meeste mensen van de wintersport, maar gedurende de warmere maanden vormt het Duitse dorp de ideale locatie voor een sportieve wandel- of fietsvakantie. Met name het klimparcours Kletterwald, met zijn 52 stations, is een zeer populaire plek. Daarnaast is de Bike Arena Sauerland een aanrader. Verder is het mogelijk om te rodelen op de zomerrodelbaan. Vergeet tijdens je tocht in de natuur niet je verrekijker mee te nemen om herten rond te zien huppelen of de meest zeldzame vogelsoorten te spotten.

Watersporten bij de Twistesee

De waterratten van het gezin boeken een vakantiehuis in Sauerland vlak bij het pittoreske barokstadje Bad Arolsen. Deze plaats bevindt zich namelijk aan de Twistesee. Het diepblauwe meer biedt de mogelijkheid voor tal van watersporten, zoals windsurfen, kanoën, suppen en zwemmen. Ook is het mogelijk om heerlijk te ontspannen op het zandstrand bij het meer. Je geniet hierbij van het uitzicht over de omringende heuvels en de dichtbegroeide wouden. De gemeente Bad Arolsen biedt bovendien voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers de residentie Waldeck-Pyrmont. Dit schitterende kasteel van neven en nichten van de Oranjes beschikt over fraaie plafondschilderingen met figuren uit de Griekse mythologie. Ook de bijzondere wisseltentoonstellingen in de zijvleugels en het authentieke meubilair zijn een bezoek waard. Verder staat, zoals het predicaat 'Bad' al aangeeft, Bad Arolsen bekend als kuurstad. Laat je dan ook onderdompelen in het heilzame bronwater van het kuuroord Freizeitbad Arobella.