Campings aan de Zugspitze

2 personen
30 campings gevonden

Camping aan de Zugspitze: hoge bergen en oude cultuur

In Duitsland, niet ver van de grens met Oostenrijk, vind je de hoogste berg van het land: de Zugspitze. Verblijf op een camping bij de Zugspitze om deze imposante piek van dichtbij te bewonderen tijdens een vakantie vol prachtige wandel- en fietstochten. Trek in de winter je ski's aan om op hoge snelheid langs de hellingen omlaag te glijden of geniet juist van het stille Höllental. Wie op zoek is naar een veelzijdige vakantie ontdekt in de omgeving van de camping ook de cultuur rondom de Zugspitze.

Prachtig verblijf in de natuur

Wanneer je op een camping bij de Zugspitze verblijft, geniet je van rust en ruimte. De campings in deze streek zijn geschikt voor jong en oud, met leuke animatieactiviteiten voor de kinderen. Enkele luxe campings hebben een eigen sauna, waar je na een koude dag in de bergen heerlijk tot rust komt. Schuif aan bij het campingrestaurant voor een schnitzel of bestel een heerlijk glas Duits bier. Op enkele campings huur je ook fietsen, ski's of snowboards, zodat je er op eigen houtje in de omgeving op uit kunt.

Verken het berglandschap

Verken zeker de natuur rondom de Zugspitze en trotseer bijvoorbeeld de top van de berg. Doorgewinterde bergbeklimmers bereiken de 2962 meter hoge piek binnen 10 uur tijd, maar een snelle rit met de stoeltjeslift is ook mogelijk. Aan de voet van de Zugspitze vind je ook de Eibsee. Wandel rondom dit heldere bergmeer of huur een boot om zelf over het helderblauwe water te varen. Leer meer over de omgeving via het belevingspad Höllental, waar informatieve borden je meer over de geschiedenis en samenstelling van het landschap vertellen.

Culturele parels

In het bergachtige landschap rondom je camping bij de Zugspitze liggen verschillende historische gebouwen verstopt. Zo is er het barokke Slot Linderhof, dat in opdracht van Lodewijk II van Beieren gebouwd werd. Dit kasteel beschikt niet alleen over weelderige kamers, maar ook over een grote tuin met nagebouwde druipsteengrot, die ook wel de Venusgrot wordt genoemd. Ook de Abdij van Ettal is een aanrader wanneer je vanaf je camping de cultuur rondom de Zugspitze wilt ontdekken. De abdij stamt uit de veertiende eeuw en valt op door de prachtig beschilderde koepel en de vele beelden die in de kerk te zien zijn.