Camping & Pension Au an der Donau
Oostenrijk / Oberosterreich
(10Recensies)
Uitstekend-
-
14.400+ campings
196.700+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Aantal campings | 28 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 220 |
Gemiddelde beoordeling | 3.5 |
Met talrijke meren, brede rivierlopen en hoge Alpenbergen is de provincie Oberösterreich een geliefde vakantiebestemming voor kampeerliefhebbers. Enerzijds is de regio in het noorden van het land een eldorado voor sportieve skiërs en alpinisten en bergbeklimmers, anderzijds biedt het romantische dorpjes tussen meren en bergen voor ontspannen kamperen voor het hele gezin.
Centraal in de Oberösterreich-streek ligt het natuurgebied Salzkammergut, met het grootste meer van Oostenrijk. De Donau zorgt voor schilderachtige landschappen en adembenemende uitzichten, zoals de beroemde lus Schlinge in Schlögen. In Bad Ischl is de keizerlijke villa van Franz Joseph te bezoeken. Wandelen en fietsen kunt u in het Nationale Park Kalkalpen. Campings in Oberosterreich liggen in de buurt van dit park of in de regio Steyrtal, waar u de Rinnerbergerwaterval en Rinnerbergerkloof kunt bezoeken. Culturele hoogtepunten in Oberösterreich zijn het trappistenklooster in Engelhartszell en het augustijnenklooster bij Linz.
Vakantiegangers die per camper van Zuid-Duitsland naar Opper-Oostenrijk reizen, hebben hun vakantiebestemming na ongeveer 280 km bereikt. De reis vanuit Noord-Duitsland is navenant langer, zodat vanaf Keulen bijvoorbeeld bijna 740 km moet worden afgelegd en een dagreis moet worden gepland.
De korte afstand van München naar Linz wordt voornamelijk over de snelwegen gereden. Bezoekers nemen eerst de A8 richting Salzburg/Neurenberg en rijden via Rosenheim en Traunstein naar de Oostenrijkse grens bij Salzburg. De hoofdstad van de gelijknamige Oostenrijkse provincie is met zijn kasteel en kathedraal een bezoek waard, evenals een korte shoppingtocht door de beroemde Mozartgasse.
Voordat camperaars de resterende 130 km verder langs de A1 afleggen, moet een vignet op de voorruit van het voertuig worden aangebracht voor de duur van het verblijf op de camping in Oostenrijk. Voor de laatste kilometers volgen bezoekers de borden E55/A7 richting Praag/Tsjechië/Freistadt/Linz. De resterende afstand wordt afgelegd op de A7 voordat de gasten de geschikte camping in Linz bereiken.
Naast de statutaire steden Linz of Wels fascineren de districten van Opper-Oostenrijk van het Innviertel tot het Traunviertel met culturele indrukken op het platteland.
Linz heeft bij kunstliefhebbers naam gemaakt als culturele hoofdstad van Europa en stad van de mediakunst. Naast vele internationale festivals herbergt de metropool aan de Donau meer dan 40 galerieën en talrijke musea. De ligging in het bekken van Linz en de nabijheid van het Kürnberger Woud maken het tot een aantrekkelijk lokaal recreatiegebied. Naast de middeleeuwse oude stad vertonen de aangrenzende wijken een architectonische mix van neoclassicisme, neobarok of neorenaissance. Een populaire ontmoetingsplaats is het hoofdplein, herbouwd in 1203, waar de beroemde 20 meter hoge Drievuldigheidszuil staat ter nagedachtenis aan de pestslachtoffers. Naast het oude stadhuis bezoekt u het Feichtingerhuis, dat zijn klokkenspel aanpast aan de seizoenen.
Biedermeier, barok en fin de siècle zijn de bouwstijlen die de stad in het gelijknamige stadsdeel Wels-Land op de linkeroever van de Traun in het Hausruckviertel kenmerken. Wandelingen op de Reinberg in Thalheim laten de landelijke idylle van Wels zien, waar ook moderne accenten in het stadsbeeld te vinden zijn: Het Theresienhochhaus was ooit het hoogste gebouw van Oostenrijk.
Ried im Innkreis ligt in het westen van Opper-Oostenrijk, een vruchtbaar heuvellandschap omgeven door de rivieren Salzach, Inn en Donau en de Hausruck, een middelgebergte van ongeveer 800 meter hoog. Talrijke kerken en kloosters kenmerken het historische stadsbeeld van het dorp.
Terwijl Opper-Oostenrijk lonkt met kristalheldere meren om in te zwemmen, kunnen andere bezoekers nauwelijks wachten om de hoogste top van de regio te beklimmen: De Wolfgangsee en het Dachsteinmassief sturen hun groeten.
Voor een stranduitstapje is de 13 km² grote Wolfgangssee ideaal dankzij de uitstekende waterkwaliteit en de idyllische ligging. Bijzonder mooi is het in de baai van Fürberg, aan de noordoostelijke oever aan de voet van de Schafberg. Naast het spetteren kunnen gasten zich vergapen aan de onderwaterwereld met verzonken bomen bij de indrukwekkende Franzosenschanze en in de diepte glijden tot aan de Falkensteinwand. Het bovenste deel van de rotswand is trouwens een populaire wandelplek. Een omweg naar St. Wolfgang voor koffie in het zonovergoten Hotel Im Weißen Rössl maakt de korte trip perfect.
Het hoogste punt en het enige gletsjergebied van het land liggen in het zuidelijke puntje van Opper-Oostenrijk. Met bijna 3.000 m is de Hohe Dachstein een van de favoriete bergen voor bergbeklimmers, gezien de uitdagende beklimming en afdaling. Het uitzicht vanaf de top op de bevroren vlakte en op de talrijke ijsmeren ten noordoosten van de top, afkomstig van de zich terugtrekkende Hallstätt-gletsjer, is uniek. In de winter daarentegen trekt de skiregio Dachstein West gezinnen naar de pistes. Met ongeveer 140 km aan sneeuwhellingen is snowboarden of alpineskiën bij de dorpen Annaberg en Lungötz bijna nog steeds een geheime tip.
De beste begeleiding van kamperen in Opper-Oostenrijk in de zomer is een stevige krakeling in een biertuinsfeer op de alm. Daarbij worden knapperige rookworsten, Emmentaler kaas, verse radijs en een goed glas Pinot Gris geserveerd. Bij het skiën lokken de stevige gebakjes waar heel Oostenrijk zo bekend om staat. De Germknödel (gistknoedels) of Kaiserschmarrn (pannenkoeken) als hoofdgerecht zullen zelfs de jongste gasten gegarandeerd tevreden stellen. Verder serveert het restaurant stevige regionale specialiteiten zoals gebraad of stoofpot. In het restaurant aan het meer zien de bezoekers graag af van vlees en proeven ze de vers gevangen vis uit de regio, zoals de altijd lekkere Müllerforel met verse peterselieaardappelen.
Het weer varieert afhankelijk van waar u kampeert in Opper-Oostenrijk. Met een gemiddelde temperatuur van bijna 10 graden Celsius in de provincie nemen de waarden af naarmate u dichter bij de berggebieden in het zuiden komt. Op hoogtes van 2.000 meter en hoger bedraagt de temperatuur 1 graad Celsius. In de winter is sneeuw de belangrijkste bron van temperaturen onder nul. Het bekken van Linz in de gelijknamige stad en het centrale gebied tussen Linz, Wels en Steyr behoren tot de warmste gebieden in de regio. De droogste gebieden zijn het Mühlviertel in het noorden van Opper-Oostenrijk en het Eferding-bekken. Regen en sneeuw zijn vooral te verwachten in de berggebieden in het zuiden. In het alpiene klimaat kunnen van tijd tot tijd föhnwinden worden verwacht.