Kamperen in Jura

2 personen
27 campings gevonden

Camping Jura

Een camping in de Jura is een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Ten eerste zijn er de uitgebreide groene bossen en bergen, waar je heerlijk kan wandelen of fietsen. Maar dat is niet alles. In de IJstijd zijn hier diepe, blauwe meren uitgesleten. Hier kom je helemaal tot rust, of doe je aan watersport. Verder zijn er mooie dorpjes te vinden en staat het gebied bekend om de uitstekende wijn. Deze combinatie maakt dit gebied een perfect stukje Frankrijk voor een onbezorgde vakantie.

De natuur in de Jura

De ongerepte natuur is de beste reden om voor een camping in de Jura te kiezen. 50% van de Jura is met bos bedekt. Dat betekent niet dat er geen afwisseling is. Er zijn bossen op uitgestrekte vlakten, bossen in hoge bergen onderbroken door steile dalen en Europa’s grootste naaldbos.

Omdat de Jura zo divers en bebost is, zijn er vele wilde dieren te vinden. Als je eropuit gaat vanaf je camping in de Jura hoef je niet vreemd op te kijken als je een lynx, berggeit, vos, zwijn of ander dier tegenkomt. Natuurlijk hoor je ook overal vogels en zie je bijzondere planten en bloemen.

In het oosten van de Jura vind je steile bergen, met geweldige uitzichten. Omdat de Jura zowel bergachtige als vlakke delen kent, zijn er wandelroutes voor zowel gevorderde als beginnende wandelaars en alles ertussenin. Ook mountainbikers en fietsen kunnen hier volop genieten van de mogelijkheden. In de winter kan je er zelfs skiën.

Meren in de Jura

Ben je even uitgewandeld en –gefietst? Dan ga je gewoon vanaf één van de campings in de Jura naar een van de meren in het gebied. Deze meren zijn 10.000 jaar geleden ontstaan, toen de laatste gletsjers van de IJstijd smolten. De gaten die deze gletsjers hadden uitgesleten, werden met het smeltwater opgevuld.

Wat je met zo’n rijkdom aan rustige en mooie meren kan doen, spreekt voor zich. Je kan bijvoorbeeld lekker gaan varen, of gewoon ontspannen aan de kade en zwemmen. Neem je visvergunning mee, en je trekt hier zo van alles moois de kade op.

Het wijngebied

De Jura staat bekend om voortreffelijke wijn. De zomers zijn er vergelijkbaar met die in de Bourgogne, en dat betekent dat de omstandigheden perfect zijn. Drink op de camping in de Jura bijvoorbeeld een Arbois, een specialiteit van de regio rond de gelijknamige stad. In de Jura maakt men ook Vin Jaune. Deze zeer goed bekendstaande wijn komt enkel uit dit gebied, en is geel van kleur. Een bezoek aan de Jura is niet compleet zonder deze unieke wijn geproefd te hebben.

Campings Jura: wij hebben een prachtig aanbod

ANWBCamping.nl heeft een ruim aanbod van campings in de Jura. Zoek je een camping die geschikt is voor gezinnen? Kies dan een kindercamping, met de juiste voorzieningen voor de kleinen. Wil je in alle rust van de natuur genieten? Dan kies je voor een van onze kleine campings, speciaal voor rustzoekers. ANWB heeft in de Jura (en de rest van Europa) voor iedereen een geschikte camping.