Camping Morbihan

2 personen
78 campings gevonden

Genieten op een sfeervolle camping in de Morbihan

In het zuiden van Bretagne vind je de idyllische Golf van Morbihan, met uitgestrekte stranden en knusse steden. Op een camping in de Morbihan beleef je de lokale natuur, maar kom je dankzij de leuke faciliteiten ook helemaal tot rust. De kinderen vermaken zich volop dankzij grote speeltuinen en uitgebreide sportvelden, terwijl jij jezelf trakteert op een bezoekje aan het wellnesscentrum. Je ruime staanplaats biedt een mooi uitzicht over dichtbegroeide bossen, glooiende heuveltjes of de helderblauwe zee. In het campingrestaurant haal je bovendien vers brood of geniet je van een maaltijd vol Franse specialiteiten.

Bezienswaardigheden in de omgeving

De Morbihan is een streek met meer dan genoeg culturele hoogtepuntjes. De menhirs in Carnac spannen misschien wel de kroon: mysterieuze grote stenen die in lange rijen zijn opgesteld door de eerste bewoners van deze regio. Het sfeervolle Vannes is ook het bezoeken waard: een historische stadje met oude stadsmuren en authentieke vakwerkhuizen. Sla ook het liefelijke kasteeltje in de plaats Josselin niet over.

Oneindig veel waterpret

Wanneer je op een camping in de Morbihan verblijft, is het water altijd dichtbij. Een groot deel van deze campings ligt namelijk direct aan zee. Neem je favoriete strandspelletjes mee, neem een frisse duik in de zee of ga rustig suppen op het blauwe water. Veel campings beschikken ook over een eigen buitenzwembad, waar jong en oud de hele dag spetteren in het water.

De bijzondere natuur

In de regio de Morbihan ontdek je talloze rustige plekjes in de natuur. Bewonder bijvoorbeeld de ruige kliffen van het schiereiland Quiberon of maak prachtige strandwandelingen op het schilderachtige Belle-Île-en-Mer. Wandel je het liefst door bosrijke gebieden waar stille rivieren door het landschap kabbelen? Breng dan een bezoek aan het Parc Naturel Régional de Brière.