Vakantiehuizen aan de Côte d'Azur

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen aan de Côte d'Azur

2 personen
103 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Een luxueuze zonvakantie in een vakantiehuis aan de Côte d'Azur

Maak tijdens je verblijf in een vakantiehuis aan de Côte d'Azur kennis met de schitterende Zuid-Franse kustlijn vol mondaine badplaatsen, chique winkels en zonnebadende beroemdheden. Vroeger was de Côte d'Azur een vakantiebestemming voor de elite, maar tegenwoordig vormt de regio voor iedereen een populaire plek voor een zon- of wandelvakantie.

Chique winkels en Matisse in Nice

Vanuit je vakantiehuis aan de Côte d'Azur bezoek je eenvoudig de verscheidene chique badplaatsen aan de kust. Reis bijvoorbeeld naar Nice. Dit is de grootste stad van de regio. Struin over de Promenade des Anglais, neem een kijkje bij de bloemenmarkt of geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de kasteelheuvel. Kunstliefhebbers bezoeken het Musée Matisse met de grootste permanente collectie van de kunstschilder.

Cannes, de stad van de filmsterren

Zien en gezien worden; dat is de stad Cannes in een notendop. Bewonder de peperdure jachten in de haven of wandel over de Boulevard de la Croisette, de beroemde boulevard van de stad. Ieder jaar wordt hier in het Palais du Festivals het prestigieuze filmfestival van Cannes gehouden. Wie graag tussendoor de rust op zoekt, pakt de veerpont vanuit de haven naar de Lérins-eilanden vlak voor de kust. Vaar bijvoorbeeld naar Saint-Honorat, dat de bijnaam Eiland van de monniken heeft. Wandel door het bosrijke landschap en bewonder de fraaie Abdij van Lérins.

De sfeervolle oude binnenstad van Antibes

Na Cannes, Monaco en Saint-Tropez is Antibes de meest bezochte stad van de Côte d'Azur. De aantrekkelijke stad beschikt over een schitterende oude binnenstad, Vieux Antibes. Daarnaast beschikt de stad over de peperdure jachthaven Port Vauban en de mooiste stranden van de streek. Als kunstliefhebber mag je het Picasso Museum in Château Grimaldi niet overslaan. Hier bevindt zich een collectie van maar liefst 200 werken van Picasso; van tekeningen en schilderijen tot schitterende tapijten. Daarnaast beschikt Antibes voor cultuurliefhebbers over het Musée Peynet, Musée de la Tour, een Napoleonmuseum en het Ansichtkaartenmuseum.