3.5 sterren

Huttopia Versailles

FrankrijkÎle-de-FranceYvelinesVersailles  (sitecode 48335)

Huttopia Versailles

FrankrijkÎle-de-FranceYvelinesVersailles
3.5 sterren
Erkend

Deze lommerrijke camping ligt aan de rand van een bos en op loopafstand van het kasteel Versailles. Op het oplopende terrein zijn de vlakke staanplaatsen verschillend van vorm en grootte. Aan weerszijde van de staanplaatsen liggen twee clusters met huuraccommodaties. De prachtige omgeving en de verderop gelegen stad Parijs verken je wandelend, per huurfiets of per openbaar vervoer.

Versailles ligt aan de zuidwestkant van Parijs, dicht bij de A86 een van de rondwegen rondom de hoofdstad van Frankrijk. Huttopia Camping Versailles ligt in het stadsdeel Porchefontaine, op twintig minuten met de RER van de Eiffeltoren.

Huttopia Camping Versailles ligt volgens de ideologie van de Franse eigenaresse in een bos. Alle sanitair gebouwen, de receptie, de picknicktafels, het vlonder bij het zwembad, de huuraccommodaties zijn gemaakt met de bomen die zijn gekapt om de camping aan te leggen. Praktisch alle 120 toeristische standplaatsen, huurtenten, caravans, blokhutten en woonwagens (Roulottes) staan in de schaduw van de overgebleven bomen. Het is een camping voor veel bezoeken aan Parijs en het kasteel van Versailles.

De camping ligt aan het einde van een doodlopende straat in een woonwijk. Vanaf de receptie loopt de grond geleidelijk naar boven. Sommige plekken zijn redelijk vlak, op andere heb je een wig nodig om ’s nachts horizontaal te kunnen slapen. In het hoogseizoen is een van de drie sanitair gebouwen op Huttopia Camping Versailles gesloten. Ze bieden veel ruimte en worden verwarmd met een houtkachel. Het zwembad is klein, net als het terras naast het eenvoudige campingrestaurant. De receptie ligt in hetzelfde gebouw. Voor je boodschappen moet je de woonwijk in, op 5 minuten lopen ben je al bij een supermarkt waar ook vers brood te koop is.

Vanaf Huttopia Camping Versailles wandel je in tien minuten naar het station van de RER. In één halte en nog eens 10 wandelminuten sta je bij het kasteel van Versailles. Met zijn Franse tuinen, Koninklijke stallen en in de zomer de Grandes Eaux Musicales, muziekfeest. Een rit met een koets of het toeristentreintje laten je het hele park zien. Vanaf dezelfde halte voert een trein je naar hartje Parijs.

Omgeving

Camping Huttopia Versailles: kamperen vlakbij Parijs

Op slechts drie kilometer van het kasteel van Versailles biedt camping Huttopia Versailles de ideale combinatie van stad en natuur. Bezoek de Grands Appartements, de Franse tuinen, de koninklijke stallen en het rijtuigmuseum. Bovendien ligt de RER-lijn vlakbij, zodat ook Parijs gemakkelijk te bezoeken is. Deze indrukwekkende metropool biedt een overvloed aan historie en cultuur. Bezoek bijvoorbeeld de Sacré-Cœur, Montmartre of de Eiffeltoren.

Themaparken voor het hele gezin

Vlak bij camping Huttopia Versailles bevinden zich twee themaparken: een dierentuin en een Frans miniatuurmuseum met allerlei monumenten, zoals de Eiffeltoren en het Stade de France.

Lees meer over Île-de-France

Naar accommodaties