Camping Ile-de-France (Parijs)

2 personen
23 campings gevonden

Avontuur en cultuur op een camping in Île-de-France

Lonkt het bruisende Parijs, maar wil je ondertussen ook van een rustige kampeervakantie genieten? Boek dan een verblijf op een van de campings in Île-de-France. Op de kampeerplaatsen in de regio zijn niet alleen kampeerders welkom, maar ook camperaars of vakantiegangers die graag een compleet verzorgd huisje boeken. Ga pootjebaden in een van de rivieren die langs de camping stromen of speel een potje voetbal in de pannakooi. Het animatieteam is ook van de partij en organiseert elke dag creatieve en sportieve activiteiten voor jong en oud.

Culturele hoogstandjes

Hoofdstad Parijs is hét hoogtepunt van Île-de-France, met de beroemde Eiffeltoren, het Louvre en de prachtige Opéra Garnier. Ook buiten de stad bezoek je bijzondere trekpleisters, zoals het paleis van Versailles. Het Château de Fontainebleau eveneens is het bezoeken waard, net als het unieke middeleeuwse plaatsje Provins. Deze plek staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Luxe kamperen

Boek je een camping in Île-de-France? Dan heb je de keuze uit talloze luxe verblijfplaatsen, inclusief een groot binnen- of buitenzwembad. Laat jezelf vertroetelen in de spa of warm helemaal op in de sauna. Maak gebruik van de fitnesszaal of huur op het terrein een paar fietsen. Het restaurant is van de beste kwaliteit, zodat je tijdens jouw vakantie in deze bijzondere regio allerlei Franse specialiteiten proeft.

De stille natuur

Île-de-France is bekend dankzij de Franse hoofdstad, maar wie iets buiten Parijs komt, wordt al snel verwelkomd door een glooiend heuvellandschap. Wandel hier langs de rivieren in Parc du Vexin Français of bezoek het bosrijke gebied van Parc de la haute Vallée de Chevreuse. De uitgestrekte velden van Parc du Gâtinais Français zijn ideaal voor een fietstocht.