Camping Vienne

2 personen
13 campings gevonden
<
1
>

Vakantie in Midden-Frankrijk

Op de campings van de Vienne heb je een groot aantal toeristische trekpleisters binnen handbereik. Het departement ligt ingeklemd tussen het Massif central en het Massif armoricain dat het landschap van de Franse westkust bepaalt. De Vienne bestaat daardoor vooral uit vlakke gebieden en lage heuvels die de 200 meter zelden overstijgen. De belangrijkste plaatsen in het departement zijn de hoofdstad Poitiers en Châtellerault, en er zijn talloze leuke dorpen.

Omgeving van de Vienne

De Vienne is een relatief dunbevolkt departement, waar veel grondgebied is gereserveerd voor agrarische doeleinden. Tuinbouw en akkerbouw zijn goed vertegenwoordigd, terwijl de streek ook een belangrijke leverancier is van geitenkaas. In de landelijke omgeving rond de campings van de Vienne kun je lange fiets- en wandeltochten maken. De rivieren de Clain en de Vienne zorgen in dit beboste en agrarische gebied voor de nodige afwisseling. Een vakantie in de Vienne betekent echter vooral genieten van rust.

Poitiers en Châtellerault

Poitiers is een echte kunst- en geschiedenisstad. Het centrum staat vol met historische gebouwen, zoals het vierde-eeuwse Baptisterium van Sint-Johannes. Dit is het oudste religieuze bouwwerk van Frankrijk. Heel fotogeniek is de Notre-Dame la Grandekerk, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de elfde eeuw. In het kleinere Châtellerault staan onder meer de van oorsprong middeleeuwse Saint-Jacqueskerk en een kasteel. Over de rivier de Vienne liggen veel oude bruggen, waaronder de zestiende-eeuwse Pont Henri-IV.

Attractieparken en dierentuinen

Een camping in de Vienne is leuk voor het hele gezin. Bij het plaatsje Romagne vind je bijvoorbeeld het apenparadijs Monkey’s Valley, waar bonobo’s, gorilla’s, lemuren en andere primaten leven. In Crocodile Planet bij Civaux kun je krokodillen, schildpadden en kameleons in actie zien. Pretpark Futuroscope bij Poitiers combineert futuristische architectruur en 3D-, 4D-, IMAX- en 360-gradenbioscopen met attracties als de robocoaster, kinderspeeltuinen, illusionistenshows, entertainment en een video-gamehal.