Camping Charente-Maritime

2 personen
118 campings gevonden

Een camping in Charente-Maritime: ontspannen aan zee

Geniet van de Franse kust tijdens een verblijf op een camping in Charente-Maritime. Veel van deze campings liggen aan zee, maar je kunt ook de rust van het binnenland opzoeken. Of je nu een avontuurlijke familievakantie wilt beleven of liever op een kalme camping verblijft, het kan allemaal. Waar je jouw vakantie ook doorbrengt, aangename faciliteiten horen er altijd bij. Doe je boodschappen bij de campingwinkel, haal vers brood bij de receptie en maak gebruik van de wasfaciliteiten. De meeste campings verhuren ook fietsen, zodat jij op eigen houtje Charente-Maritime ontdekt.

Wandelen en fietsen in de omgeving

In de omgeving van je camping is genoeg gelegenheid om de prachtige Franse natuur te verkennen. In Charente-Maritime liggen een aantal beschermde natuurgebieden, zoals het moeraslandschap Marais Poitevin. In het natuurreservaat Marais d’Yves kom je oog in oog te staan met talloze trekvogels, en in het uitgestrekte bos van Haute-Saintonge maak je adembenemende wandelingen.

De kust verkennen

De Franse kust herbergt een aantal historische parels die je vanaf jouw camping gemakkelijk bezoekt. Maak een boottocht richting het beroemde Fort Boyard of bezoek Île de Ré, waar het oude Fort de La Prée staat. Ook de oude havenstad La Rochelle mag je niet overslaan. Waar je ook bent in de stad, de Tour Saint-Nicolas en de oude vuurtoren zijn overal te zien.

Genieten op de camping

Na je avonturen in de omgeving kom je helemaal tot rust op je camping in Charente-Maritime. Sla een balletje op het tennisveld of doe mee met de sportieve activiteiten van het animatieteam. Zoek je wat verfrissing? Duik in de nabijgelegen zee of maak gebruik van het zwemparadijs.