Camping Alpes-de-Haute-Provence

3 aug. - 10 aug. / 5 personen
20 campings gevonden

Alpes-de-Haute-Provence: favoriet onder natuurliefhebbers

Op de campings van Alpes-de-Haute-Provence verblijf je in een vrij ongerept departement in het binnenland van Zuidoost-Frankrijk. Het gebied wordt gekenmerkt door bergen, hoogvlaktes, valleien, kloven en heuvels. De Alpen zijn dan ook dichtbij. Echt grote steden zijn er niet, maar plaatsen als Digne-les-Bains, Manosque, Sisteron, Barcelonette, Castellane en Forcalquier zijn zeker de moeite waard. De regionale natuur is op zijn mooist in het reservaat Verdon.

Gorges du Verdon

De door de Verdon-rivier uitgesleten Gorges du Verdon ligt op de grens van Alpes-de-Haute-Provence en is een van de grootste rivierkloven van Europa. De 25 kilometer lange kloof wordt omgeven door rotswanden die tot 700 meter oprijzen. Avonturiers kunnen kanoën of raften op de rivier de Verdon, maar er zijn ook hooggelegen wandelpaden en autoroutes met fotogenieke uitzichten.

Leuke plaatsjes

De grootste plaats van dit departement is Manosque, met oude stadspoorten en kerken. Het kleinere Digne-les-Bains is de hoofdstad. De Notre-Dame-du-Bourgkerk is hier het opvallendste bouwwerk. Vanaf je camping in Alpes-de-Haute-Provence moet je zeker ook uitstapjes maken naar Sisteron en Castellane. Sisteron heeft een hooggelegen citadel. Castellane is populair is vanwege zijn historische straatbeeld en de rotsformatie Le Roc Notre-Dame.