3.5 sterren

Camping de la Baie

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurVarCavalaire-sur-Mer  (sitecode 50980)

Camping de la Baie

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurVarCavalaire-sur-Mer
3.5 sterren
Erkend

De camping ligt in de stad tussen de huizen vlak bij het strand, de haven en het centrum. Het is een licht hellend terrein waar schaduw is van loof- en naaldbomen. De vlakke toeristische plaatsen liggen aan laantjes en zijn gescheiden van de huuraccommodaties. Er zijn enkele extra autoparkeerplaatsen aanwezig.

Cavalaire-sur-Mer is een van de chique badplaatsen aan de Côte d’Azur, in Zuid-Frankrijk. In deze stad ligt Camping de la Baie tussen de kustweg en de Middellandse Zee, op 200 meter van de jachthaven van Cavalaire, het strand en het stadscentrum.

De 145 toeristische en 15 seizoenplaatsen standplaatsen liggen apart van de huuraccommodaties. Dat zijn 160 stacaravans en 30 bungalows. Camping de la Baie is voor een deel in terrassen aangelegd. Loof- en naaldbomen zorgen voor schaduw op de kampeerplekken. Een camping voor kampeerders die van uitstapjes houden.

Het zwembad is op een speelse manier ontworpen, rond, halfrond en in elkaar overlopend. Het water is verwarmd en er zijn twee jacuzzi’s. Aan de rand is plek om te zonnen of in de schaduw te zitten van rieten parasols. Het restaurant levert maaltijden om mee te nemen zoals pizza’s en snacks. In het hoogseizoen zorgt de camping voor entertainment. Drie tot vier keer per week is er een jeu-de-bouleswedstrijd, ook drie keer per week kan je in het zwembad aquagymmen. In de speeltuin staan wat klim- en klautertoestellen, er is een volleybalveld en zijn er tafeltennistafels. In een overdekte ruimte staat een biljart. De campingwinkel levert vers brood en levensmiddelen. Elke dag een half uurtje gratis wifi bij de receptie.

Kampeer je op Camping de la Baie dan kan je niet om de oude Provençaalse dorpjes heen. Een rondrit door de bergen van het achterland brengt je naar oude piratenstadjes zoals Gassin, (landinwaarts op 10 kilometer) en Ramatuelle (3 kilometer verder). Terug slinger je door de bergen via la Croix-Valmer naar Cavalaire. Maak je een uitstapje naar Sainte-Maxime en Saint Tropez, rijd dan ook even langs Cogolin en Grimaud in de bergen. Een dagtrip van 80 kilometer en steeds weer zie je in de diepte de Golf van Saint-Tropez waar vaak grote jachten voor anker liggen.

Omgeving

Camping La Baie bevindt zich bij Cavalaire-sur-Mer. Deze chique mediterrane badplaats aan de Côte d'Azur, in Zuid-Frankrijk, herbergt zo'n vijfduizend inwoners. Zon- en natuurliefhebbers genieten met volle teugen van de prachtige groene omgeving op slechts tien minuten lopen van het strand. Bovendien maak je schitterende dagtrips in de omgeving naar bijvoorbeeld Saint-Tropez, Grimaud, of de oude Provençaalse dorpjes als Gassin en Ramatuelle.

Bezoek het populaire Saint-Tropez

Dicht bij Camping La Baie ligt het zeer populaire havenplaatsje Saint-Tropez. Sinds de jaren vijftig is deze badplaats enorm in trek bij de internationale jetset. Botenliefhebbers zijn hier de hele dag zoet, aangezien de volledige haven vol ligt met de schitterendste jachten. Plof daarna neer op een van de vele terrasjes. Ideaal om heerlijk boten en mensen te bekijken. Bovendien slenter je hier door de prachtige oude stad langs vele boetiekjes. Op dinsdag en donderdag is er een gezellige markt, waar fantastische streekproducten te koop zijn.

Grimaud, het eeuwenoude bloemendorpje

Als je volledig tot rust wilt komen, is een bezoek aan het eeuwenoude Grimaud een aanrader. Dit plaatsje met zijn kronkelige weggetjes, eeuwenoude huisjes met kobaltblauwe luiken en fantastische bloemen is ideaal om volledig bij weg te dromen. Na een korte rit vanaf Camping La Baie zie je al snel de heuveltop met een eenzame kasteeltoren verschijnen. Dichterbij gekomen zie je prachtige ruïnes van een elfde-eeuws kasteel. Verder is er een prachtige molen uit de zeventiende eeuw. Hier heb je een panoramisch uitzicht op de omgeving. Ook is er een oud dorpscentrum met nauwe gangetjes, immense bloemenpartijen aan de muren en een twaalfde-eeuws kerkje. Voor een hapje en een drankje beschikt het toeristische centrum van Grimaud over één straat, die bol staat van de restaurants. Zowel jong als oud kijkt zijn ogen uit in dit bijzondere dorpje.

Lees meer over Provence-Alpen-Côte-d'Azur