2.5 sterren

Camping L'Arlesienne

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurBouches-du-RhônePont-de-Crau  (sitecode 29658)

Camping L'Arlesienne

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurBouches-du-RhônePont-de-Crau
2.5 sterren
CKE

Dit kampeerterrein ligt op vlak grasland. Op en rond het terrein staan volop loofbomen. De standplaatsen zijn afgebakend met heggen.

Camping L’Arlésienne: kamperen in het hart van de Provence

Op nog geen kwartier fietsen van Arles, in het dorpje Pont-de-Crau, ligt Camping L’Arlésienne. Het kampeerterrein omvat 2,5 hectare en meer dan 100 staanplaatsen, waarvan een deel wordt bezet door stacaravans die je kunt huren. Heggen bakenen de kampeerplekken af, dus je hebt voldoende privacy, en de loofbomen die her en der staan, zorgen op veel plaatsen voor schaduw.

Waterpret

Van half mei tot eind september is het zwembad de aangewezen plek om tijdens warme dagen te vertoeven. Het water kan in het voor- en naseizoen wat fris zijn en wordt daarom in deze periodes verwarmd. Rondom het rechthoekige zwembad staan ligbedden met parasols. Naast het zwembad liggen grote waterglijbanen en voor de jonge campinggasten is er een pierenbadje. Voor hen is er ook een schaduwrijke speeltuin.

Eenmaal per week een themamaaltijd

Je begint je dag goed, met een ontbijt met verse broodjes die je bij Camping L’Arlésienne hebt gehaald. Andere boodschappen haal je in de winkels in Arles, de dichtstbijzijnde bevindt zich op slechts 1 kilometer afstand. Het restaurant en de bar zijn van mei tot eind september iedere avond geopend. Gedurende het hoogseizoen organiseert de camping eenmaal per week een themamaaltijd.

Vakantie vieren in een stacaravan

Camping L’Arlésienne biedt ook een twintigtal stacaravans te huur aan, waar je met maximaal zes personen in kunt verblijven. In iedere stacaravan vind je eigen sanitair en in de premiumversie zitten zelfs twee badkamers, zodat je vrijwel zeker niet hoeft te wachten om naar het toilet te gaan. Op je eigen, deels overdekte terras kun je aan het einde van een heerlijke vakantiedag nog even napraten met een hapje en een drankje.

Omgeving

Cultuur en architectuur rondom Camping L'Arlésienne

Op ongeveer 5 kilometer van Camping L'Arlésienne ligt Arles, een stad waar de Romeinen duidelijk hun sporen hebben nagelaten en waar Vincent van Gogh een van zijn meest productieve periodes beleefde. Door de stad loopt een wandelroute die geheel in het teken staat van deze bijzondere schilder. Andere bezienswaardigheden die je hier niet mag missen zijn het Romeinse amfitheater en Théâtre Antique, waar nog steeds evenementen worden georganiseerd, de kathedraal Saint-Trophime en de van rood graniet gemaakte obelisk op het Place de la République.

Lees meer over Provence-Alpen-Côte-d'Azur