4 sterren

Camping La Pierre Verte

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurVarFréjus  (sitecode 50579)

Camping La Pierre Verte

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurVarFréjus
4 sterren
ErkendCKEGreenKey

De ruim opgezette camping ligt op twee heuvels met ertussen een dal met een beekje. Het terrein was ooit een steengroeve van de Romeinen. De staanplaatsen bevinden zich goed beschut tussen de natuurlijke begroeiing. Het kampeergedeelte ligt op een uitgestrekt, vlak plateau onder hoge bomen, op enige afstand van de voorzieningen in het dal. Er is outdoor fitness. In het hoogseizoen rijdt er een gratis bus naar het strand.

Aan de kust ligt camping La Pierre Verte, in badplaats Fréjus om precies te zijn. Naast de vele zwembaden op de camping vind je in Fréjus veel historie, liggen badplaatsen als Saint-Tropez en Cannes vlakbij en vermaak je je in het achterland actie met de Gorges du Verdon.

Op deze grote camping liggen 150 toeristische en 20 vaste staanplaatsen . Ook verhuurt de camping verschillende typen mobilhomes. Echt Glamping!

De ruim opgezette camping ligt op twee heuvels met ertussen een dal met een beekje. Het terrein was ooit een steengroeve van de Romeinen. De staanplaatsen liggen goed beschut tussen de natuurlijke begroeiing. Het kampeergedeelte ligt op een uitgestrekt, vlak plateau onder hoge bomen, op enige afstand van de voorzieningen in het dal.

Zwemmen in zwembaden en aan de kust

Voor wie gek is op vakantie vieren aan de kust: camping La Pierre Verte heeft het. Nóg fijner is het dat er elke dag een pendelbusje is dat je naar het strand van Fréjus brengt.

Maar naast zwemmen in de zee ligt op de camping ook een aardig waterpark, met meerdere zwembaden, kinderbad, glijbaan, vermaak zoals aquagym en voor wie het wel kan gebruiken, een heerlijke jacuzzi. Daarna is het lekker opdrogen op de ruime zonneweide.

Actie en vermaak op de camping

Kinderen vermaken zich verder, naast zwemmen, het speelterrein en de luchtkastelen, met ’s zomers ook een animatieprogramma met sport, reuzenspellen, paintballen en activiteiten op het strand. Ook leuk voor ouders: er is dan cabaret, muziek en theater.

Er is een snackbar met uitzicht over het zwembad, of het campingrestaurant. Bon appétit.

Badplaatsen Saint-Tropez, Cannes en Monaco

Hier aan de Côte d’Azur kijk je je ogen uit in de vele badplaatsen. Van het chique Saint-Tropez (40 km), Cannes (35 km) en Monaco (83 km) tot Fréjus zelf.

Fréjus: historie en dierentuin

Hier vermaak je je alleen al uren in de vele winkeltjes, maar wie wat cultuur wil kan in Fréjus zijn hart ophalen: je vindt hier Romeinse resten van een amfitheater, een aquaduct, kathedraal, wallen en klooster.

Ook leuk is het Parc Zoologique de Fréjus (4 km), met tijgers, zebra’s, apen en olifanten.

Gorges du Verdon en watervallen van Sillans-la-Cascade

Iets verderop kun je wandelen, fietsen en kanoën bij de kloof Gorges du Verdon (75 km) en liggen de schitterende watervallen van Sillans-la-Cascade (60 km).

Omgeving

Omgeving van camping La Pierre Verte

Er zijn in de omgeving van camping La Pierre Verte diverse attracties. Reis bijvoorbeeld naar de badplaatsen Cannes of Saint-Tropez, of ontdek het bijzondere natuurgebied bij de kloof Gorges du Verdon.

De bijzondere stad Fréjus

Vanaf camping La Pierre Verte is het slechts een kleine afstand naar de gezellige badplaats Fréjus. Er rijdt een pendelbus vanaf de camping naar deze stad met zijn schitterende stranden. Slenter over de eeuwenoude straatjes en bewonder de Romeinse ruïnes van het amfitheater, de kathedraal, een aquaduct, de wallen en het klooster. Daarnaast is er een sfeervolle dierentuin, Parc Zoologique de Fréjus, met zebra's, tijgers, olifanten en apen.

Lees meer over Provence-Alpen-Côte-d'Azur

Naar accommodaties