2.6 sterren

Camping La Rochette

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurHautes-AlpesGuillestre  (sitecode 200294)

Camping La Rochette

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurHautes-AlpesGuillestre
3.5 sterren
ErkendCKE

Camping Municipal La Rochette is gelegen aan een beek. Deze camping, met hellend terrein, heeft plaatsen met afbakening variërend in grootte. Er is een openluchtzwembad en kleuterbad naast de camping (niet gratis). De GR5 en andere wandelroutes lopen vlak bij de camping. De camping ligt op 800 meter afstand van het centrum van Guillestre. Hier vind je restaurants, cafés, verschillende (souvenirs-)winkeltjes, apotheken, pinautomaten, kappers, dokters en tandartsen.

Camping La Rochette ligt in het bergachtige departement Hautes-Alpes (hoge Alpen), in het zuidoosten van Frankrijk, op nog geen vijftig kilometer van de Italiaanse grens.

Camping La Rochette is een grote, rustige camping gelegen aan een beek, met 190 afgebakende staanplaatsen op een ietwat hellend kampeerterrein. De kampeerplaatsen variëren van grootte (van 80 tot maar liefst 150 vierkante meter) en zijn voorzien van elektriciteitsaansluiting. Er zijn kampeerplaatsen voor tenten, vouwwagens, caravans en campers. Honden zijn altijd toegestaan. Daarnaast zijn er comfortabele mobilhomes en volledig ingerichte tenten te huur op de camping. Deze mobilhomes en tenten zijn geschikt voor 4 tot 6 personen. Bedlinnen en handdoeken kun je apart bij huren. Er is een korting van 10% op de totaalprijs bij een verblijf van tenminste drie weken. Ook in het laagseizoen (mei, juni en september) krijg je korting op je verblijf. Op de receptie wordt Engels gesproken. Op Camping La Rochette zijn bovendien drie wasruimten te vinden, waarvan twee luxe. In de luxe wasruimten kun je gebruikmaken van warm water. Deze wasruimten zijn bovendien toegankelijk voor gehandicapten. Ook is er een chemisch toilet.

Zwemmen naast de camping

Naast Camping La Rochette vind je een buitenzwembad, met een groot bad en twee kinderbaden (allen ook verwarmd) en een zonneweide. Het zwembad is geopend van 10:00 uur ’s ochtends tot 19:00 ’s avonds. Wie langer dan een week verblijft op de camping, kan ook een abonnement afsluiten. Naast het zwembad liggen een aantal tennisbanen.

Vermaak

Voor de kinderen is er een speeltuin, een slechtweerruimte met tafelvoetbal, tv en flipperkast. Buiten vind je tafeltennistafels, een volleybalveld en een jeu-de-boulesbaan. Wie lekker buiten wil eten kan plaatsnemen aan een van de picknicktafels op de camping.

Omgeving

Cultuur en natuur

Guillestre in Hautes-Alpes is een heerlijke vakantiebestemming, dankzij de voortdurende aanwezigheid van zon, natuur en cultureel erfgoed. In een straal van minder dan 5 kilometer rond camping La Rochette vind je prachtige natuur. Hier zwem je in het meer, kajak je op de rivier, klim je in de bergen en bewonder je fauna en flora in het natuurpark. Ook voor cultuurliefhebbers is camping La Rochette een goede uitvalsbasis. Ontdek de gothische Assomptionkerk met de op leeuwen rustende zuilen en de klokkentoren die versierd is met een zonnewijzer.

Lees meer over Provence-Alpen-Côte-d'Azur

Naar accommodaties