3.5 sterren

Camping Le Pansard

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurVarLa Londe-les-Maures  (sitecode 51119)

Camping Le Pansard

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurVarLa Londe-les-Maures
3.5 sterren
ErkendCKE

Het toeristische deel van deze strandcamping is gescheiden van de vaste plaatsen. De grotere en kleinere standplaatsen liggen langs verharde paden in een pijnbomenbos. Ook direct aan het strand zijn er toeristische plaatsen die vrij zonnig zijn. Er zijn goede watersportmogelijkheden zoals surfen. Het 200 m lange en tot 10 m brede zand- en kiezelstrand beschikt over vier golfbrekers.

Pal aan het strand van de Middellandse Zee in Zuid-Frankrijk ligt Camping Le Pansard. Aan de zuidrand van de Provence, tussen de mondaine badplaatsen Toulon, Hyères en Cavalaire-sur-Mer en tegenover de eilanden van Hyères en Levant.

De langgerekte camping grenst met zijn smalle kant aan het zandstrand vlak bij de monding van de rivier de Maravenne en is landwaarts aangelegd. De 200 toeristische standplaatsen en de 200 huurcaravans liggen aan slingerende campingpaden en bijna allemaal in de schaduw van hoge pijnbomen met brede toppen. De populairste plekken zijn die aan de rand van Camping Le Pansard, nog net niet óp het strand. Een camping voor liefhebbers van zon, strand en zee. Honden zijn niet toegestaan.

Op het omheinde volleybalveld speelt de jeugd graag een partij volleybal. Je kunt ook tennissen, gymmen en zumbalessen volgen. In juli en augustus vind je kinderen van 5 tot 10 jaar in de Kid’sClub. Volwassenen en tieners kunnen in de omgeving duiken. Op het terras bij het restaurant worden dansavonden georganiseerd. De goed gesorteerde campingwinkel heeft een broodservice. Door het droge klimaat mag je op de camping niet met houtskool barbecueën. Bij de receptie is een internetcorner.

Het strand bestaat voor een deel uit zand en kiezels. Langs Camping Le Pansard loopt een fietspad. Zo ben je heel snel in de jachthaven van Miramar/La Londe. Of je wandelt er naar toe, nog geen twee kilometer. Vanuit deze haven zijn je de eilanden Porquerolles en Port Cros bezoeken. Een half uur varen om te genieten van Mediterrane natuur. Links en rechts van de camping liggen veel meren en meertjes met een eindeloos aantal wandelpaden. Saint-Tropez is 35 kilometer van de camping verwijderd. Deze mondaine badplaats heeft veel gezellige terrassen en restaurants aan de haven. Vergeet niet om autotochten te maken door het binnenland van de Provence. Kronkelende weggetjes langs eeuwenoude dorpen.

Lees meer over Provence-Alpen-Côte-d'Azur