3 sterren

Camping Les Philippons

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurVarLes Adrets-de-l'Estérel  (sitecode 58406)

Camping Les Philippons

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurVarLes Adrets-de-l'Estérel
3 sterren
CharmeErkendCKE

Dit langgerekte terrein ligt tegen een helling, aan weerszijden van de D237. Er zijn grote hoogteverschillen. Hoge bomen bieden de terrassen veel schaduw. De hoog gelegen standplaatsen hebben een weids uitzicht op het Esterel-gebergte. De receptie en het zwembad liggen beneden. In Lac de St.-Cassien, op 5 km afstand, kan men zwemmen, vissen, kanovaren en waterfietsen.

Charmecamping Les Philippons ligt tegen een helling bij de Côte d’Azur, en biedt schaduwrijke plekken. Prachtig uitzicht op het Esterelgebergte heb je vanaf de hoger gelegen plaatsen. Het Provençaalse dorpje Adrets de l’Esterel ligt in de heuvels van Fréjus tussen Cannes en Saint Raphaël.Staanplaatsen en het zwembad

De staanplaatsen op Les Philippons zijn gelegen op terrassen. De hoge bomen zijn aangenaam. Wie niet met eigen kampeermiddel komt, kan een gîte of chalet huren, of zelfs de villa (voor 8 personen) met privé-spa en tuin. Afkoelen na een zonnebad onder de zon van de Côte d’Azur kan in het heerlijke zwembad op de camping. Een badmeester houdt er toezicht op de kinderen. Of rijd voor de afwisseling 6 km naar het heldere meer van Saint-Cassien of 10 km naar de Middellandse Zee. Water ‘te kust’ en te keur dus.

Pingpong en jeu de boules

De kans is groot dat de kinderen in de speeltuin op de camping willen spelen, of lekker staan te pingpongen. Ook tafelvoetbal en jeu de boules zullen favoriet zijn. Bij lunch of diner eet je een hapje op het terras van campingrestaurant ‘De Romarin’. Handig: halfpension is ook mogelijk.

Mondaine kustplaatsen

Les Philippons is een prachtig uitgangspunt om de omgeving te zien. Maak heerlijke bergwandelingen en fietstochten door het Esterelgebergte. Aan de voet van dit gebergte ligt Mandelieu la Napoule (10 km vanaf de camping). Het heeft een mooi winkelgebied en strand, waar geregeld schitterend vuurwerk wordt afgestoken.

Op 17 km van de camping ligt het bekende visserstadje Cannes, dat nu wereldberoemd is vanwege het filmfestival en de luxe boetieks. Wie tijd over heeft, zal zeker parfumstad Grasse (31 km) willen bezoeken en natuurlijk het mondaine Nice (45 km) of Saint-Tropez (53 km).

Omgeving

Toegangspoort tot de Côte d'Azur

Neem camping Les Philippons als startpunt om de Côte d'Azur te verkennen, want badplaatsen als Cannes, Antibes en Nice zijn goed bereikbaar met de auto.

Sfeervol Antibes

Naast de mondaine parels Cannes en Nice valt Antibes minder op, maar deze sfeervolle havenplaats op 30 minuten rijden van camping Les Philippons is zeker de moeite waard. Antibes was een inspiratiebron voor schilders als Monet en Picasso. Daarom is er een speciale wandelroute langs de promenade met hun werken. Op de Cours Masséna is een Provençaalse markt en in de Rue James Close bevinden zich leuke boetiekjes.

Lees meer over Provence-Alpen-Côte-d'Azur

Naar accommodaties