2.5 sterren

Camping Sites et Paysages Le Petit Liou

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurHautes-AlpesBaratier  (sitecode 64763)

Camping Sites et Paysages Le Petit Liou

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurHautes-AlpesBaratier
2.5 sterren
GreenKey

Een min of meer rechthoekig terrein met veel bomen. Een centraal pad met al dan niet doodlopende, halfverharde zijpaden verdeelt het terrein in redelijk vlakke velden. De staanplaatsen liggen in groepjes of aaneengesloten. Het zwembad heeft twee kleine bassins. Er staan ligstoelen rondom de baden.

Camping Le Petit Liou: duurzame gezinscamping in Hautes-Alpes

Als je op zoek bent naar een sfeervolle gezinscamping met prachtige faciliteiten is Camping Le Petit Liou voor jou een ideaal vakantieadres. Deze groene camping bevindt zich bij het Lac de Serre-Ponçon, in het dal van de Durance bij de Franse Alpen. De kinderen vermaken zich volop in het zwembad.

Kamperen op Le Petit Liou

De middelgrote camping beschikt over maar liefst 200 toeristische staanplaatsen op een rechthoekig terrein met veel bomen. Op het kampeerterrein zijn vouwwagens, campers en caravans welkom. Wie geen tent bij zich heeft, huurt een van de 30 accommodaties op Camping Le Petit Liou, zoals een lodgetent, chalet of mobilhome. De gezellige gezinscamping biedt de waterratten binnen het gezin uren waterpret bij het prachtige zwembad op het kampeerterrein. Daarnaast is er een ondiep peuterbad waar de allerkleinsten veilig in spetteren. Rondom het zwembad staan comfortabele ligbedden en parasols.

Faciliteiten voor de kinderen

Jong en oud verveelt zich op Camping Le Petit Liou geen moment, dankzij de talrijke sport- en spelfaciliteiten. Zo leent het nabijgelegen meer zich voor allerlei watersportmogelijkheden als zeilen, windsurfen, zwemmen, kitesurfen en vissen. Ook mountainbiken, bergbeklimmen en wandelen zijn populair. Op gezinscamping Le Petit Liou is fietsverhuur aanwezig. Daarnaast is er een fraaie speeltuin met speeltoestellen en een enthousiast animatieteam dat talloze activiteiten organiseert, waaronder excursies, workshops, sterren kijken en thema-avonden.

Voorzieningen binnen handbereik

Bij het restaurant, de pizzeria en de snackbar bestel je de lekkerste maaltijden. Alle gerechten worden bereid met ecologische en lokale ingrediënten. Ook is er vers brood en zijn er lokale ecologische producten bij de campingwinkel verkrijgbaar. Een grotere supermarkt bevindt zich op 500 meter afstand.

Omgeving

Ontdek de schitterende bergtoppen van de Hautes-Alpes op Camping Le Petit Liou

De sfeervolle Camping Le Petit Liou bevindt zich bij Baratier in de veelzijdige regio Hautes-Alpes. Natuurliefhebbers genieten volop van bergtoppen met hoogtes tot maar liefst 4.000 meter, indrukwekkende gletsjers en gezellige bergdorpjes. Het regionale natuurpark Queyras en nationaal park Écrins zijn een aanrader.

Volg de Route Napoléon

Stap in de voetsporen van Napoleon Bonaparte en volg de route die hij aflegde vanaf de Hautes-Alpes naar Parijs om zijn keizertitel te heroveren. Gedurende de reis bezoek je onder andere het gezellige stadje Gap.

Lees meer over Provence-Alpen-Côte-d'Azur

Naar accommodaties