4 sterren

Huttopia Gorges du Verdon

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurAlpes-de-Haute-ProvenceCastellane  (sitecode 50896)

Huttopia Gorges du Verdon

FrankrijkProvence-Alpen-Côte-d'AzurAlpes-de-Haute-ProvenceCastellane
4 sterren
ErkendCKE

De camping ligt aan weerszijden van de doorgaande weg. Langs de rivier de Verdon liggen vlakke staanplaatsen, waarvan enkele direct aan de rivier. De andere plaatsen bevinden zich op terrassen tegen een helling, beschut door talrijke pijnbomen. Er is weinig privacy. Bij de rivier is een grindstrandje. Afhankelijk van de waterstand kan er worden gezwommen. Tweemaal per week worden er wandeltochten georganiseerd. Aan de rivier zijn diverse kleine kiezelstrandjes, waar men kan zwemmen.

Camping Indigo Gorges du Verdon ligt in het indrukkende stroomgebied van de rivier de Verdon bij Castellane, aan de rand van het regionale natuurpark Verdon. Castellane ligt in de Provence in het zuiden van Frankrijk.

Camping Gorges du Verdon – Indigo is de naam van de campingorganisatie waar deze camping bij is aangesloten – ligt op een hoogte van 660 meter, tussen dennenbossen en de rivier de Verdon. Door zijn voorzieningen is het een camping voor gezinnen met wat grotere kinderen die kunnen zwemmen. Camping Gorges du Verdon ligt aan twee kanten van de D952, een doorgaande weg. Langs de rivier liggen vlakke standplaatsen, sommige pal aan het water. De andere kampeerplekken liggen tegen een helling, beschut door pijnbomen. In totaal zijn er 166 toeristische standplaatsen en 5 seizoenplaatsen. De huuraccommodaties bestaan uit tenten, stacaravans en bungalows.

De twee sanitair gebouwen hebben een mix van zit- en hurktoiletten en aparte toiletten voor kinderen. De campingwinkel is goed gesorteerd, er is bar/restaurant waar je in juli en augustus maaltijden kunt afhalen. Camping Gorges du Verdon heeft een verwarmd zwembad met ligstoelen en parasols. Bij dit zwembad vind je een jeu-de-boulesbaan, tafelvoetbal, tafetennistafels en een speeltuin voor kleine kinderen. Op het hoger gelegen deel van de camping kan je terecht op het fitnessparcours en het basketbalveld. Tijdens de zomervakantie organiseert de camping voor kinderen workshops. En voor de volwassenen sporttoernooien. ’s Avonds zijn er voorstellingen. Wifi in de algemene ruimtes.

De grootste bezienswaardigheid is de kloof ‘Gorges du Verdon’. Spectaculair door de grillige rotswanden die hoog boven de groene rivier uittorenen. Je kunt er wandeltochten maken. De rivier is geschikt voor raften, kayakken en kanoën. Afhankelijk van de waterstand kan je in de rivier zwemmen. In de rivier kan je ook vissen. Bij de camping begint een wandelroute van 2,5 kilometer naar Chasteuil, een klein 16e-eeuws dorp.

Omgeving

Camping Huttopia Gorges du Verdon: ontdek de beroemde canyon

Dankzij zijn ligging aan de mooiste canyon van Europa is camping Huttopia Gorges du Verdon een ideaal vertrekpunt voor wandelingen door de schitterende natuur. Maar niet alleen te voet, ook per fiets, auto, raft of kano maak je de mooiste tochten door de Gorges.

Het idyllische dorp Castellane

Vlakbij camping Huttopia Gorges du Verdon ligt het pittoreske dorp Castellane. Het dorp wordt gedomineerd door een reusachtige kalkstenen klif van 184 meter hoog. Wandel door het dorp en ontdek de brug van Napoleon, de stadsmuren en het begin van de Gorges du Verdon.

Lees meer over Provence-Alpen-Côte-d'Azur

Naar accommodaties