Vakantiehuizen in Griekenland

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Griekenland

2 personen
0 campings gevonden

Romantische eilanden en boeiende historie bij een vakantiehuis in Griekenland

Met een vakantiehuis in Griekenland maak je kennis met het veelzijdige Zuid-Europese land aan de Middellandse Zee. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie op een van de talrijke eilanden waar de zon en zee altijd binnen handbereik zijn, zoals Lesbos, Samos of Zakynthos. Ook de hoofdstad Athene is een must, vooral de Akropolis.

Een vakantie op de Griekse eilanden

Wie op zoek is naar een vakantiehuis in Griekenland op de eilanden beschikt over een overweldigend aanbod. Er zijn meer dan 3000 eilanden met een kustlijn van meer dan 15000 kilometer. De Griekse eilanden liggen op circa 3 uur vliegen van Nederland en worden omringd door de helderblauwe Egeïsche of Ionische Zee. Populaire eilanden om te verblijven zijn Rhodos en Kreta in het zuiden, Kefalonia, Corfu en Zakynthos in het westen en Lesbos en Samos in het oosten van Griekenland.

De rijke historie van Athene

Liefhebbers van cultuur en historie kijken hun ogen uit bij de vele schatten die aan hun voeten liggen gedurende een verblijf in Athene. De Griekse hoofdstad staat boordevol historische schatten en eeuwenoude tempels, waardoor je je haast in een openluchtmuseum waant. Bezoek bijvoorbeeld de wereldberoemde Akropolis met het beroemde Parthenon op de tafelberg of het Nationaal Archeologisch Museum om volledig in de Griekse Oudheid te duiken. Na de nodige sightseeing is het heerlijk om te flaneren in de charmante wijk Plaka met statige huizen vol bougainville en gezellige wijnbarretjes. Het is zelfs mogelijk om aan het strand te verblijven. Vlak bij Athene bevindt zich namelijk de Atheense Rivièra met gouden zandstranden en het helderblauwe water van de Middellandse Zee. Ook is het een aanrader om andere badplaatsen te bezoeken in de omgeving, zoals de havenstad Piraeus.

Bezoek Knossos, de oudste stad van Europa

Op het meest zuidelijk gelegen eiland van Kreta bevindt zich Knossos. Deze Minoïsche paleisstad wordt beschouwd als de oudste en grootste stad van Europa. De eerste bewoners leefden hier 7000 voor Christus. Rond 1900 voor Christus werd hier het eerste paleis gebouwd. Naast historie biedt Kreta veel vertier in Chersonissos, maar ook een schitterende bloemenpracht in de gezellige straatjes van Rethymnon.