Camping Engeland

436 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Camping Engeland

Alle 436 campings bekijken
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's

Camping Engeland

Tencreek Holiday Park
Favorieten
Tencreek Holiday Park

Groot-Brittanië / Engeland / Looe

ANWB Camping LogoInspectie

Geen reviews van kampeerders

ZwembadKindvriendelijkRestaurant

Standplaatsen (500)

Huuraccommodaties (123)

Dornafield Touring Park
Favorieten
Dornafield Touring Park

Groot-Brittanië / Engeland

ANWB Camping LogoInspectie

5.0Buitengewoon(2Recensies)

Honden toegestaanBroodserviceShopping

Standplaatsen (108)

Highfield Farm Touring Park
Favorieten
CKE discount
Alle 436 Campings
Alle 436 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings436
Beoordelingen van campings178
Ø beoordelingen4.1

Populaire campings

1
Langstone Manor Holiday Park
Camping Langstone Manor Holiday Park: gezinsvakantie in het zuidwesten van Engeland Camping Langstone Manor Holiday Park is een idyllische camping midden in Dartmoor National Park. Door de fantastisc… Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Tencreek Holiday Park
Tencreek Holiday Park

Engeland lonkt met weelderige groene landschappen, prachtige stranden en opwindende steden. Kampeerders vinden in deze gevarieerde staat op de Britse eilanden een keur aan goed uitgeruste campings voor elke smaak.

Camping Engeland

Een verrassend veelzijdige kampeerbestemming: Engeland. Aan de overkant van de Noordzee kun je kiezen uit campings aan zee tot wereldstad Londen. Voor eerstgenoemde moet je in https://www.anwbcamping.nl/groot-brittannie/engeland/zuidwest-engeland zijn. Dit gebied wordt ook wel de Engelse rivèra genoemd, vanwege de warme golfstroom die ’s zomers soms tropische warmte bezorgt, compleet met palmbomen ! en zonnige boulevards. https://www.anwbcamping.nl/groot-brittannie/engeland/cornwall en Devon zijn geliefde badplaatsen. Even voor de Franse kust liggen de https://www.anwbcamping.nl/groot-brittannie/kanaaleilanden, waarvan Jersy en Guernsey de grootste zijn. Ook hier is het zalig zonnebaden op de mooie en rustige stranden. Vanaf de zuidelijke campings in https://www.anwbcamping.nl/groot-brittannie/engeland/zuidoost-engeland bereik je zo de prachtige klifkust. Rij door het golvende heuvelland en verken de graafschappen Kent, Surrey en Hampshire. Wereldstad https://www.anwbcamping.nl/groot-brittannie/engeland/londen toont een heel ander gezicht van Engeland. In deze Britse metropool struikel je over de bezienswaardigheden, zoals de Big Ben, Buckingham Palace en de Tower Bridge. De meeste camping liggen in het zogeheten Greater London District, verscholen in natuur -en recreatiegebieden. Vlak bij Londen ligt het laaggelegen https://www.anwbcamping.nl/groot-brittannie/engeland/oost-engeland. Niet te missen is universiteitsstad Cambridge. De meeste campings in Oost-Engeland liggen echter bij het merengebied The Broads, een prachtig natuurgebied met moeras, vennen, bos, weide en bijzondere plant- en diersoorten.

Camping Engeland: centrale bezienswaardigheden

Ben je op zoek naar het middeleeuwse Engeland? Dan moet je kiezen voor één van de campings in Engeland in de https://www.anwbcamping.nl/groot-brittannie/engeland/east-midlands. Landhuizen verscholen in de bossen en statige kastelen met hun tuinen herinneren aan de tijd van ridders en jonkvrouwen. En de bossen van Nottingham kennen we allemaal van de verhalen over Robin Hood. Liefhebbers van de Engelse countryside staan op de camping in de https://www.anwbcamping.nl/groot-brittannie/engeland/west-midlands. Via kronkelende landweggetjes over groene heuvels bereik je sfeervolle dorpen, zogeheten ‘Heritage Towns’. In dit deel van Engeland staat natuur voorop en kom je tot rust.

Camping Engeland: ontdekt het noorden

Alsof er nog niet genoeg keuze is, kun je ook besluiten om de noordelijke campings in Engeland te bezoeken. https://www.anwbcamping.nl/groot-brittannie/engeland/yorkshire-and-the-humber kent bekende steden als Leeds en York, maar verstedelijkt natuurgebied maakt zo plaats voor weids natuurgebied. Het afwisselende landschap leent zich perfect voor fiets- en wandeltochten. Dat geldt ook voor https://www.anwbcamping.nl/groot-brittannie/engeland/noordwest-engeland. Maar deze streek staat ook bekend als start van de Industriële Revolutie, dus bezoek zeker de musea hierover. https://www.anwbcamping.nl/groot-brittannie/engeland/noordoost-engeland tot slot is misschien wat minder bekend, maar daardoor lekker rustig. Toch beschikt deze regio over veel moois. Van duinen met lange zandstranden tot het ruige en lege heideland. Onderweg stuit je wellicht op de muur van Hadrianus of één van de vele kastelen. Net als voor heel Engeland geldt: de keuze is ruim genoeg.

Aankomst

Er zijn verschillende mogelijkheden om met een camper naar Engeland te reizen: Eén directe verbinding is via de Eurotunnel. De 50 km lange spoortunnel verbindt de Franse stad Coquelles bij Calais met Folkstone in de Engelse provincie Kent. Het traject is daarmee de langste onderwatertunnel ter wereld. Tickets voor de Eurotunnel kunnen vooraf worden besteld of zijn rechtstreeks verkrijgbaar bij de terminals van Calais en Folkestone. Om Calais te bereiken, kunnen automobilisten het beste de A3 en de E40 nemen. Er zijn ook veerverbindingen naar Engeland, bijvoorbeeld tussen Calais en Duinkerken naar Dover. De overtocht duurt twee uur. Als uw bestemming het noorden van Engeland is, kunt u een comfortabele nachtboot nemen van Amsterdam naar Newcastle in ongeveer 16 uur. Daarna kan de reis worden voortgezet naar Schotland of Noord-Ierland. Belangrijk: Op het hele eiland moet links worden gereden.

Bestemmingen in Engeland

Of het nu gaat om een stedentrip in de bruisende hoofdstad Londen, een bezoek aan de voormalige industriesteden Liverpool en Manchester, een wandelvakantie door het Lake District of een romantische kampeertrip langs de kliffen in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk - er is voor elk wat wils in Engeland.

Londen

De Britse hoofdstad bekoort met zijn grootstedelijke flair, gerenommeerde musea en uitgestrekte parken. Een van de bezienswaardigheden van Londen is de klokkentoren Big Ben bij het Engelse parlement. Even beroemd zijn de Tower Bridge, die de Theems overspant, en Buckingham Palace, de residentie van de vorsten. Een bezoek aan het koninklijk paleis is vooral de moeite waard rond lunchtijd, wanneer de dagelijkse wisseling van de wacht plaatsvindt. Ook bezienswaardig zijn Piccadilly Circus met zijn kleurrijke neonreclames in West End en Hyde Park, dat wordt beschouwd als de groene long van de metropool.

Cornwall

Wie op zijn kampeervakantie in Engeland charmante landschappen, gezellige vissersdorpjes en paradijselijke stranden wil, moet naar Cornwall reizen. Het Zuid-Engelse graafschap betovert zijn bezoekers met idyllische natuur, die al in verschillende films van Rosamunde Pilcher als decor heeft gediend.

Het stadje St. Ives is zeer charmant. Het stadje in het noorden van het schiereiland Penzance is erg populair bij kunstenaars, vandaar dat de straten hier bezaaid zijn met kleine ateliers en kunstwinkels. Het water glinstert vaak turquoise blauw en de stranden zoals Porthmeor Beach trekken surfers uit de hele wereld.

Top 5 bezienswaardigheden

  • Windsor Castle: Gelegen in het graafschap Berkshire, behoort het kasteel met zijn prachtige parklandschap tot de koninklijke familie en wordt al meer dan 900 jaar onafgebroken bewoond.
  • Stonehenge: Het megalithische monument in het Zuid-Engelse graafschap Wiltshire fascineert zijn bezoekers met zijn indrukwekkende steencirkels.
  • London Eye: Met een hoogte van 135 m is de London Eye in de hoofdstad het hoogste reuzenrad van Europa.
  • Eden Project: Het Eden Project is een botanische tuin waaronder onder andere het grootste overdekte regenwoud ter wereld gedijt.
  • Durham Cathedral: De machtige kathedraal uit 1093 diende als decor voor het tovenaarskasteel Hogwarts in de Harry Potter-films.

Top 2 insider tips

  • Lake District: Het Britse nationale park in het noorden van Engeland laat de harten van natuurliefhebbers sneller kloppen met zijn meren, watervallen, rotsen, bergen en valleien. Het landschap, gevormd door de ijstijd, is een eldorado voor wandelliefhebbers en herbergt talrijke schapen.
  • Isle of Wight: Dankzij de Golfstroom geniet dit kleine eiland in het Kanaal van warme temperaturen, zodat hier zelfs palmbomen groeien. Zonovergoten, altijd groene weiden, krijtrotsen en rietgedekte boerderijen bepalen het landschap van het eiland.

Activiteiten en excursies

Engeland biedt een breed scala aan mogelijkheden om op vakantie actief te zijn en spannende excursies te maken.

Golfbanen van wereldklasse

Golfen is een echte volkssport in Groot-Brittannië. Vakantiegangers in Engeland vinden ongeveer 1.500 uitstekende golfbanen waar ze met een club kunnen slaan en hun handicap kunnen verbeteren. Royal St. George's in Kent in het zuiden van Engeland wordt beschouwd als een van de mooiste en ook moeilijkste golfbanen ter wereld. Het ligt genesteld in de zandduinen en is ontworpen in de stijl van een Engelse tuin.

De Royal Lytham & St Annes baan in Lancashire is ook eersteklas. Hij biedt zeer snelle greens en beschikt over een prachtig Victoriaans clubhuis van meer dan 130 jaar oud.

Ideale omstandigheden om te surfen

Door de vele kilometers kustlijn is Engeland voorbestemd voor watersporten. Cornwall is bijzonder populair bij surfers. Hier kunnen watersporters zelfs in de zomermaanden een constante deining verwachten. De beste seizoenen om te surfen zijn echter de lente en de herfst.

Het strand van Porthcurno met zijn palmbomen en glinsterend turquoise water is een droom. Met een beetje geluk kunt u hier zelfs zeeleeuwen observeren.

Evenementen

Of het nu gaat om het walsen van kaas, jazzmuziek of zeilwedstrijden, Engeland biedt bezoekers het hele jaar door spannende evenementen.

April

  • Grand National: De traditionele en belangrijkste paardenrace van het Verenigd Koninkrijk wordt sinds 1837 gehouden in Aintree bij Liverpool.
  • Harrogate Spring Flower Show: De fascinerende tentoonstelling van Engelse tuinkunst biedt volop inspiratie voor tuinliefhebbers.

Mei

  • Kaas rollen: Tijdens de wedstrijd in Cooper's Hill, Gloucestershire, rollen de deelnemers een kaas van acht pond van een helling af.
  • Bath International Music Festival: Het festival biedt concerten van jazz, klassieke muziek, folk en opera in het Royal Victoria Park.

Juni

  • Grand Prix: De beroemde Formule 1-race op Silverstone doet de harten van autofans sneller slaan.
  • Solstice Festival: In de nacht van 21 op 22 juni viert Stonehenge de zomerzonnewende tegen een indrukwekkend decor.

Juli

  • Sunderland International Airshow: Europa's grootste gratis luchtshow gaat gepaard met livemuziek en vuurwerk.

Augustus

  • International Balloon Fiesta: Bekijk de kleurrijke ballonnen in de lucht tijdens het beroemdste heteluchtballonevenement van Europa in Bristol.
  • Notting Hill Carnival: Tijdens dit driedaagse evenement in Londen woedt het carnaval met muziek en kostuums.

Gastronomie

Een populair gerecht in de traditionele keuken van Engeland is de Sunday Roast, dat bestaat uit vlees, aardappelen en groenten en ook zeer populair is op het menu in pubs. Het wordt vaak geserveerd met Yorkshire pudding, een pannenkoekenbeslag uit het noorden van Engeland.

In het algemeen zijn aardappelen een van de belangrijkste ingrediënten van de Engelse gastronomie, onder andere als gebakken aardappelen. Het Britse ontbijt is ook wereldberoemd en omvat meestal eieren, worstjes, gebakken spek en pap.

Weer

Engeland ligt in de gematigde zone en wordt gekenmerkt door een vochtig oceaanklimaat als gevolg van de Atlantische invloeden. De zomers zijn gematigd warm, terwijl de winters koel zijn. In het algemeen is het weer zeer veranderlijk en valt er het hele jaar door veel regen. Het warmste deel van Engeland ligt in het zuidwesten, waar de temperatuur zelden onder de acht graden Celsius komt, zelfs in de wintermaanden, en waar veel minder regen valt.

De beste tijd om te kamperen in Engeland zijn de zomermaanden van juni tot september. Overdag liggen de temperaturen vaak rond de 25 graden Celsius. In deze periode kunt u tal van activiteiten ondernemen in de frisse lucht en zelfs zwemmen in zee. Het water in het Kanaal bereikt in augustus 18 tot 19 graden.