Glamping

  • Luxe kamperen
  • In een lodge of ingerichte safaritent 
  • Genieten in de buitenlucht met het gemak van thuis

Glamping

2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Glamping: luxe kamperen, overal in Europa

Glamping biedt het beste van twee werelden: wel dat echte kampeergevoel, maar geen gesjouw met tenten, matten en slaapzakken. Dit is kamperen in luxe. Genieten van de landelijke omgeving en veel bewegingsvrijheid, maar dan wel in een compleet ingerichte accommodatie, zoals een lodge of een safaritent. Zo kun je na een lange dag in de auto direct uitrusten en hoef je niet eerst de caravan op zijn plaats te krijgen of de vouwwagen uit te pakken. De luxe glamping-plaatsen zijn van alle gemakken voorzien en zijn zeer geschikt voor een gezinsvakantie. ANWB Camping heeft een ruime selectie aan glamping-locaties voor je verzameld, zowel in Nederland als in de rest van Europa.

Van alle gemakken voorzien

Een belangrijk uitgangspunt bij glamping is dat de campings ruim zijn opgezet. De grote terreinen hebben meer dan 500 plaatsen en voldoende huuraccommodaties. Geef je de voorkeur aan een wat kleiner opgezette glamping-locatie, dan is het handig om vooraf te reserveren. Verder zijn ook de voorzieningen en faciliteiten ruim opgezet. Grote sanitaire ruimtes, een gebouw met wasmachines, een restaurant en/of terras en een campingwinkel zijn vaak aanwezig. Bij aankomst op de glamping begint het kampeergenot gelijk. Je glamping tent is namelijk volledig ingericht met alle faciliteiten. Je comfortabele bed is vaak al voorzien van beddengoed en in sommige glampingaccommodaties heb je zelfs je eigen badkamer. Je geniet buiten op je eigen privéterras van de barbecue die ook bij de glampingtent hoort. Geen zin in een barbecue? Geen probleem. De tent beschikt vaak over een keuken waar je ook andere gerechten kunt bereiden. Na een lange zwoele avond naar bed in een warme tent? Dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Er zijn zelfs glampingaccommodaties met een eigen airco!

Vermaak op de camping

Bij luxe kamperen mag een zwembad op het terrein niet ontbreken. Daarom hebben de kampeerterreinen waar je kunt glampen uitgebreide zwemmogelijkheden. Verblijf je dicht bij het strand, dan kun je natuurlijk ook een frisse duik in zee nemen. Naast de mogelijkheid om te zwemmen bieden de glamping-locaties veel ander vermaak, gericht op alle leeftijden. Speeltuinen voor de kinderen, sportvelden voor tieners en volwassenen en in de meeste gevallen een enthousiast animatieteam dat leuke activiteiten organiseert voor jong en oud. Op de campings is vaak ook gratis wifi en de mogelijkheid om fietsen te huren, zodat je de omgeving kunt verkennen.