Kindvriendelijke campings

  • De leukste campings voor kinderen
  • Met zwembad, speeltuin en animatie

Kindvriendelijke campings

2 personen
4 campings gevonden
<
1
>

Kindvriendelijke campings voor een vakantie met het hele gezin

Kindvriendelijke campings bieden kinderen een veilige omgeving om te spelen. Daarnaast zijn er faciliteiten aanwezig ingericht op de jongste gasten, zoals speeltuinen, kinderdouches, lage toiletten en animatie op de camping. En hoe cliché het ook is, als kinderen zich tijdens de vakantie goed vermaken, is de vakantie voor de ouders automatisch al geslaagd. Op deze themapagina vind je een uitgebreid overzicht van campings in binnen- en buitenland die geheel kindvriendelijk zijn. De faciliteiten zijn altijd van uitstekende kwaliteit.

Voordelen van de kindvriendelijke camping

Het voordeel van kindvriendelijke campings is dat er geen of minder verkeer rijdt. Sommige campings zijn zelfs helemaal autovrij. Het zijn veelal gezinnen die hier kamperen en zij weten als geen ander hoe belangrijk het is om rustig over het kampeerterrein te rijden. Doorgaans zijn zwembaden en plassen afgeschermd om te voorkomen dat kinderen die niet kunnen zwemmen hierin vallen. En denk ook eens aan alle vriendjes die ze gaan maken tijdens hun avonturen op de camping, waarmee ze samen naar de kinderdisco gaan en van het knutselen met de animatie op het kampeerterrein genieten. Samen maken ze herinneringen voor het leven. En als je kinderen lekker spelen, lees jij eindelijk dat dikke boek eens uit. Op sommige campings is ook een kinderopvang aanwezig. Zo kunnen papa en mama er ook samen even tussenuit.

Op vakantie in eigen land

Wil je met je kinderen liever niet te lang rijden? Een vakantie in eigen land is net zo geweldig als een reis naar het buitenland. Bijkomend voordeel van ons kleine kikkerlandje is dat je nooit uren achtereen in de auto hoeft te zitten om ergens te komen. Campings die geschikt zijn voor kinderen zijn verspreid over Nederland gevestigd; het is maar net wat je zoekt in een vakantie. Misschien is een kampeerplek op een familiecamping aan zee wel wat voor je. Kinderen vinden het immers reuze interessant om te spelen op het strand, schelpjes te zoeken en beestjes te vangen. In ons eigen land zijn diverse kustplaatsen fantastisch om je vakantie door te brengen, bijvoorbeeld de dorpjes aan de Zeeuwse kust. Of ga naar een van de Waddeneilanden. Ook plaatsen zoals Katwijk en Noordwijk zijn bij uitstek geschikt over een strandvakantie. Geen liefhebber van de zee? Dan is een kampeervakantie op bijvoorbeeld de Veluwe of in Limburg je op het lijf geschreven.

Op ontdekking in andere culturen

Graag met het gezin naar het buitenland? Ook in de Europese landen zijn zonder problemen campings geschikt voor families te vinden. Misschien willen jullie naar zee of kampeer je juist liever in de buurt van een stad, een mooi meer of midden in de natuur. Wil je naar een grote camping met een uitgebreid aanbod aan faciliteiten? Of zoek je liever een kleine, overzichtelijke camping met een gemoedelijke sfeer? Ook in het buitenland zijn er verschillende kenmerken waar jij je camping op selecteert. Welke voorkeuren je ook hebt voor je vakantie; de faciliteiten zijn zowel in Nederland als in het buitenland van uitstekende kwaliteit.