8680 campings in 27 landen

 • Grootste aanbod te boeken campings
 • 250.000+ campingreviews
 • Vertrouwd via ANWB
Camping Lido di Salerno
bekijk 13 foto 's

Camping Lido di Salerno

De camping ligt op 7 kilometer van de stad Salerno (gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer). Er zijn een restaurant, een privéstrand en een eigen pendeldienst naar de kust van Amalfi, de kust van Cilento, Paestum, Capri en Ischia. Deze camping is nog niet door de ANWB geïnspecteerd.

Ten zuiden van de prachtige havenstad Salerno ligt camping Lido di Salerno. Een ruim opgezette camping ideaal voor de strandliefhebber.

Er is een groot terrein voor campers en caravans met een verharde grond voor meer stabiliteit. De hele camping is omheind met een hek en er is altijd iemand aanwezig die het kampeerterrein in de gaten houdt. Sommige plekken liggen direct naast het strand. Er zijn een aantal plekken met grasbodem. Kleine heggen zorgen voor afscheiding tussen sommige plekken. Er is weinig groen op de camping en niet veel privacy. Een klein trappetje biedt direct toegang tot het privéstrand van de camping. Deze camping is nog niet gekeurd door een ANWB-campinginspecteur.

Op naar het strand

Tijdens het hoogseizoen is er een pendeldienst die je iedere dag van de camping naar de kust van Amalfi, Cilento, Paestum, Capri en Ischia brengt. De Amalfikust staat dankzij de prachtige natuur en cultuurgeschiedenis op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het stadje Amalfi ligt prachtig tussen de bergen en de zee in. Breng ook een bezoek aan de kathedraal. Het bouwwerk is een mengeling van Romaanse, Byzantijnse, Gotische, Barok en Rococo-architectuur. Vanuit Amalfi zijn verschillende wandelroutes uitgezet door de prachtige omgeving.

Salerno

De camping ligt naast de havenstad Salerno. De stad bestaat uit drie delen: het Middeleeuwse centrum, een negentiende eeuws deel en een meer dichtbevolkte wijk die na de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd. Het oude centrum is nog steeds het echte centrum van de stad met veel winkels en cafés. De promenade langs de zee heeft dezelfde allure als die in Frankrijk en wordt wel een van de mooiste promenades van Italië genoemd. Of klim naar het Arechis kasteel. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over de stad en zee.

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Prijzen Prijzen
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Wifi Wifi
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Campers Campers
Adres & route Adres & route
Website Website

Omgeving

Pompeï

Ga terug in de tijd en bezoek de Romeinse stad Pompeï. Vanaf de zevende eeuw voor Christus woonden hier Osken, Samnieten, Grieken, Etrusken en Romeinen, tot het in 79 na Christus werd bedekt door een dikke laag lava van vulkaan de Vesuvius. Sinds de eerste overblijfselen van de stad in de zestiende eeuw werden ontdekt, is het door de jaren heen vrijwel helemaal opgegraven en goed gepreserveerd. Met een bezoek aan Pompeï krijg je een goed beeld van het dagelijks leven van de Romeinen.

Vesuvio nationaal park

Wandelaars kunnen koers zetten naar het Vesuvio nationaal park. Midden in het park ligt de vulkaan Vesuvius. Het is een groene plek met veel verschillende flora en fauna dankzij de vruchtbare grond. In de dichte bossen op de hellingen van de Monte Somma leven onder andere vossen, verschillende soorten slangen, bosuilen en groene kikkers. Het park is opgericht om de vulkaan te beschermen, maar ook om de omliggende natuur te beschermen en mensen te informeren over het belang van het behoud van natuur.

Sorrento

Een kunstplaats met allure, dat is Sorrento. Je kunt het bereiken via de Amalfi kustlijn. Onderweg heb je prachtig uitzicht over de zee en Italiaanse kust. Vanaf het centrum kijk je uit over de baai van Napels en kun je de Vesuvius zien liggen. Hier komt de bekende Italiaanse likeur Limoncello vandaan. Loop door de oude straatjes en neem plaats in een van de cafeetjes op Piazza Tasso, het centrale plein van de stad. En vergeet de kathedraal niet. Hij werd gebouwd in de elfde eeuw maar is sindsdien meerdere keren herbouwd en bestaat daardoor uit verschillende stijlen.

Lees meer Lees minder

Reserveren

Leeftijd van de kinderen bij uitchecken
* Leeftijd belangrijk voor correcte prijs
 • Standplaats : auto + tent / caravan of kampeerauto

  Standplaats : auto + tent / caravan of kampeerauto

  • Schaduwrijke staanplaats
  • Toegankelijk voor gehandicapten: Ja
  • Huisdieren toegestaan onder voorwaarden
  • Elektriciteit, met bijbetaling
  • Wateraansluiting
  • Afvoer
;

Beoordelingen

Kampeerders reviews

Camping Lido di Salerno heeft nog geen reviews van kampeerders.

iDeal Mastercard Visa