3.3 sterren

Piomboni Camping Village

ItaliëEmilia-RomagnaRavennaMarina di Ravenna  (sitecode 45512)

Piomboni Camping Village

ItaliëEmilia-RomagnaRavennaMarina di Ravenna
4 sterren
ErkendCKE

Slechts 140 meter en een weg scheiden deze camping van de zee en het zandstrand. De toeristische staanplaatsen liggen gegroepeerd tussen de seizoenplaatsen. Zand vormt de ondergrond. Ook de wegen zijn voornamelijk van zand. Er is een fraai zwembad van maximaal 85 cm diep met daarnaast een jacuzzi. Honden worden op het strand van de camping niet toegelaten; op 600 m afstand van de camping is een speciaal strand waar honden welkom zijn, ook om te zwemmen.

Midden in een imposant, oud pijnbomenbos, tegenwoordig een natuurreservaat, ligt camping Piomboni Camping Village. Bijkomend voordeel is dat de camping pál aan zee ligt. Hier loopt het water langzaam af, dus ideaal voor spelende kleine kinderen. Ook is het lekker zwemmen, surfen en beachvolleyballen, en liggen kunststad Ravenna en pretpark Mirabilandia vlakbij.

Op deze grote camping liggen ruim 338 toeristische en 75 vaste staanplaatsen. Ook verhuurt Piomboni Camping Village verschillende typen toer- en mobilhomes en bungalows.

Alleen een straat scheidt de camping van het strand en de zee. De toeristische staanplaatsen liggen op zand en bevinden zich in groepen tussen de vaste staanplaatsen.

Direct aan zee en zandstrand

Hier bevinden de staanplaatsen zich niet alleen op zand, je kan hier met de slaap nog in je ogen regelrecht de zee inspringen. Slecht één straatje scheidt de camping van de zee!

Actie en voorzieningen op de camping

Na zo’n hele dag windsurfen, zwemmen en zonnebaden heb je vast nog wat energie over voor een spelletje. Dan daag je je familie uit op de pétanquevelden, badmintonvelden of tafeltennistafels. De kleinste voetjes gaan van de vloer met de miniclub en babydance.

Ook fijn: op het strand zijn strandbedjes en parasols vergelijkbaar. Maar lig je voor het ultieme strandgevoel liever in het zand, dat kan natuurlijk ook.

Op de camping vind je ook: fietsverhuur, videogamezaal, boogschietlessen, restaurant/pizzeria, snackbar en afhaalmaaltijden, minimarkt, bazaar en in de buurt ligt een manege.

Surfen, zwemmen en actief aan zee

Op het strand van Marina di Ravenna kun je naast onderuit ploffen op een ligbedje ook actief aan de slag: er is een beachvolleybal-, basketbal- en tennisveld. Even wat energie op doen. Haal een lichte maaltijd en frisje bij de snackbar. Ben je tenminste weer opgeladen voor een sessie windsurfen, want dat kan hier ook.

Kunst in Ravella

Kunstliefhebbers opgelet. Op 8 km ligt Ravenna: deze stad heeft cultuurhistorisch grote waarde vanwege zijn mozaïeken in de vroegchristelijke bouwwerken. Ze staan dan ook op Unesco’s Werelderfgoedlijst. Al wandelen ontdek je zoal een basiliek, mausoleum en baptisterium.

Wandelen, stedentrips en pretparken

Wandelen doe je in het Park van de Delta van de Po (90 km). Stedentrip naar Ferrara (95 km) of zelfs naar Venetië (150 km). Blije kinderen in het pretpark Mirabilandia Ravenna, 15 minuten verderop, met achtbanen, shows, een reuzenrad en waterpark Mirabilandia Beach.

Op 150 meter van de camping bevindt zich een strand waar honden zijn toegestaan.

Omgeving

Piomboni Camping Village: natuurschoon en cultuur in Noordoost-Italië

Piomboni Camping Village ligt tussen de pijnbomen en direct aan zee. Op een uur rijden ligt het schitterende natuurpark van de Po-delta met ruim 54 vierkante kilometer aan kleine eilandjes, meertjes en moerasland.

Cultuur snuiven in Ravenna

Niet alleen de natuur in de omgeving van Piomboni Camping Village is de moeite waard, ook op cultureel gebied is er veel te zien. Het fraaie Ravenna ligt op slechts 15 minuten rijden. De stad staat bekend om zijn met mozaïeken gedecoreerde vroegchristelijke bouwwerken uit de tijd dat het de hoofdstad was van het Ostrogotische Rijk. Tegenwoordig staan deze bouwwerken aangemerkt als werelderfgoed. In Ravenna bevindt zich ook de graftombe van de beroemde Italiaanse schrijver Dante Alighieri.

Lees meer over Emilia-Romagna

Naar accommodaties