Campings in Ligurië aan zee

  • Campings die direct aan zee gelegen zijn
  • Voor liefhebbers van strand, zee & zon
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings in Ligurië aan zee

Wissen
2 personen
32 campings gevonden

Spot dolfijnen en walvissen bij een camping in Ligurië aan zee

Een camping in Ligurië aan zee leent zich perfect voor het ondernemen van verschillende watersportactiviteiten. Een van de leukste activiteiten voor het hele gezin is het spotten van dolfijnen en walvissen. Regelmatig vertrekken er boten vanuit de haven van Imperia of Alassio. Daarnaast spot je waterdieren in het grootste aquarium van Europa in Genua: hier bewonder je meer dan 600 verschillende soorten vissen en zoogdieren.

Verken het wereldberoemde Cinque Terre

Een camping in Ligurië aan zee ligt in het wereldberoemde Cinque Terre. Dit Italiaanse kustgebied staat bekend om zijn charme en natuurlijke rijkdom. Ligurië is de kleinste regio in Italië en ligt in het zuidwesten van het land aan de Ligurische Zee. Geniet van een adembenemend uitzicht over de terrasvormige olijfgaarden en kliffen langs de kust. Je maakt de leukste vakantiefoto’s in de dorpjes met hun gekleurde huisjes en maakt kennis met de echte Italiaanse keuken. In de grotten van Toirano bekijk je afdrukken van mensen en dieren uit het paleolithicum.

Breng een bezoek aan een van de mooiste havens van de Middellandse Zee

Tijdens je vakantie in Ligurië mag een bezoek aan het dorpje Portofino niet ontbreken. Net als vele andere dorpjes in de regio zie je direct de vele kleurrijke huisjes, maar dit dorp heeft ook een van de mooiste havens van de Middellandse Zee. Wist je dat een kopie van deze haven in Universal Orlando Resort in Florida staat? Let op: de prijzen op een terras zijn hier helaas wel aanzienlijk. Overweeg daarom een bezoek aan Portofino voor de ochtend of middag in te plannen, en je avondeten elders te nuttigen.