2.8 sterren

Camping Bella Sardinia

ItaliëSardiniëAristanis/OristanoCuglieri  (sitecode 46745)

Camping Bella Sardinia

ItaliëSardiniëAristanis/OristanoCuglieri
3 sterren
ErkendCKE

De staanplaatsen op deze camping liggen in een pijnbomenbos en zijn verschillend van grootte. Ze kijken uit op veel huurtenten. Op het terrein ligt een mini-golfbaan en net buiten de omheining van het zwembad is een kiosk met drankjes en ijs. Tussen de camping en de zee met zandstrand ligt een duinrand. Een pad van 200 m door de duinen leidt naar het strand. Het water neemt snel in diepte toe.

Camping Bella Sardinia ligt op het schiereiland Sinis-Penisula aan de westkust van Sardinië. De campingplaatsen liggen heerlijk koel, midden in een groot pijnbomenbos.

Camping Bella Sardinia ligt aan het mooie, witte zandstrand Is Arenas. Tussen de camping en de zee met zandstrand ligt een duinrand. Een pad van 200 meter door de duinen leidt naar het strand. Camping Bella Sardinia is een prima plek voor een ontspannen strandvakantie met het hele gezin.

Staanplaatsen
Met 450 plaatsen is de camping redelijk groot. De staanplaatsen liggen in de schaduw van de hoge pijnbomen die voor koelte zorgen. Overal hoor je de vogels fluiten. De plaatsen zijn verschillend van grootte en kijken uit op huurtenten die op het kampeerterrein staan. Naast tenten zijn er op de camping mobilehomes, en houten en stenen bungalows te huur.

Zwemvertier
Bella Sardinia heeft ligstoelen en zomerse parasols op een eigen strand, Lido Bella Sardinia. Bij de receptie kun je kano’s huren. Genoeg van zee en zand? Op de camping ligt een mooi buitenzwembad met een glijbaan en een bad voor de kleintjes. Net buiten de omheining van het zwembad ligt een mini-golfbaan en een kiosk met drankjes en ijs.

Veel voorzieningen
De camping beschikt over een restaurant en pizzeria, bar, tabakswinkel en mini-supermarkt. De receptie regelt op verzoek fiets-, auto- of scooterverhuur en boekt wellness behandelingen. Op de camping kan je voetballen, beachvolleyballen, mini-golfen en tennissen.

De kinderen kunnen spelen in één van de vijf speeltuinen. In het hoogseizoen is er een animatieteam dat sportactiviteiten en avondshows organiseert. Reis je met een hond? Dan bieden de speciale hondenstrandjes in de buurt uitkomst.

Omgeving

Camping Bella Sardinia ligt aan de westkust van Sardinië op ongeveer 20 km van de grote middeleeuwse stad Oristano en op 5 km van de golfbaan Is Arenas, een van de beste in Europa.

Natuurlijke schoonheid
De camping ligt middenin de natuur van het schiereiland Sinis met witte stranden en azuurblauw water. Het gebied is geschikt voor natuurliefhebbers die de omgeving te paard, per mountainbike en te voet verkennen.

Vlakbij de camping begint het lange zandstrand van Is Arenas. Vanaf het strand zijn de rotsen van het kustplaatsje Torre del Pozzo en de opvallende natuurlijke rotsboog van S’Achittu te zien. Zo’n 30 km ten zuiden ligt het strand Mari Ermi, beroemd om zijn kwartszand. De camping ligt aan de voet van de berg Montiferru (1050 m), geliefd bij klimmers en wandelaars.

Flamingo’s
Aan de noordkant van Sinis, op zo’n 30 km van de camping Bella Sardinia, komen ieder jaar weer honderden flamingo's overwinteren. De bijzondere roze vogels leven van het voedsel in het zoutmeer Stagno di Cabras en zijn wellicht het best te zien vanuit de kayak die je kunt huren met een Engelstalige gids. Even ten zuiden van Cabras liggen ook de Romeinse ruïnes van Tharros en de mysterieuze archeologische opgraving van Santa Cristina.

Cagliari
De hoofdstad van het Sardinië ligt op zo’n 120 km rijden, maar is zeker een bezoek waard. Cagliari heeft een eeuwenoud Romeinse amfitheater, een archeologisch museum en twee uitkijktorens uit het begin van de 14e eeuw. De ondergrondse grotten en gangen van de stad zijn overblijfselen uit de Romeinse tijd.

Bosa
Het kleurrijke stadje Bosa, op zo’n 40 km, is bekend om het imposante Malaspina kasteel, dat van verre te zien is. De rotsachtige kasteelheuvel ligt tegen de oude wijk van Bosa aan, waar smalle straatjes langs pastelkleurige huizen voeren. Een genot voor het oog!

Lees meer over Sardinië

Naar accommodaties