3 sterren

Camping Colleverde

ItaliëToscaneSienaSiena  (sitecode 46686)

Camping Colleverde

ItaliëToscaneSienaSiena
3 sterren
ErkendCKE

Terrasvormig terrein tegen een met verschillende boomsoorten begroeide heuvel, in een buitenwijk van Siena. Vanaf de tentplaatsen op de hogere terrassen is zicht op de oude stad. Veel standplaatsen hebben een ondergrond van grind of bestrating. De tentplaatsen zijn op gras. Voor honden zijn er een losloopgebiedje en douche beschikbaar. In het restaurant worden Toscaanse specialiteiten gereserveerd. De camping verzorgt geregeld wijnproeverijen. De bushalte naar de stad ligt op 100 m afstand.

Deze terrasvormige stadscamping ligt in een buitenwijk van de oude Toscaanse stad Siena, pal tegen de groene heuvels van wijngebied Chianti aan.

Twee kilometer ten noorden van Siena ligt de mooie camping Colleverde. Laat je auto bij de tent of caravan staan en pak eenvoudig de stadsbus naar het oude centrum. De camping ligt op slechts honderd meter van de bushalte af. Daarmee is het ideaal voor families of stellen die deze cultuurstad rustig willen ontdekken.

Ruime staanplaatsen met uitzicht
De camping heeft grote, ruime plaatsen op verschillende terrassen voor tenten, caravans, campers en mobilhomes. De bovenste plaatsen bieden een prachtig zicht over de stad. Staanplaatsen voor caravans en campers hebben een ondergrond van grind. De tentplaatsen zijn overwegend op gras. Op de camping zijn verschillende soorten mobilhomes te huur voor 2 tot 6 personen.

Goede voorzieningen
In 2008 is de camping volledig gerenoveerd. Dat is te zien aan de goede conditie van het sanitair. Op het kampeerterrein bevinden zich een supermarkt en restaurant met houtoven, waar pizza’s en andere Toscaanse specialiteiten worden geserveerd. Afstekend tegen het omliggende groen ligt een prachtig zwembad met ligweide en bar, waar je lokale wijnen en cocktails kunt bestellen. Voor honden zijn er op de camping een speciaal speelterrein en een uitlaatplaats.

Uitgebreide stadsinformatie
Bij aankomst op de camping ontvang je uitgebreide informatie over de stad Siena en activiteiten in de omgeving. De receptie verkoopt kaartjes voor de stadsbus naar het centrum van de stad. Vraag ook eens naar de wijnproeverijen die de camping organiseert in de prachtige groene Chianti streek, die pal achter de camping begint.

Omgeving

Het middeleeuwse Siena wordt door sommigen de mooiste stad van Toscane genoemd. De oude binnenstad met het schelpvormige Piazza del Campo, de kathedraal, de Torre del Mangia en prachtige kunstschatten staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Doordat het centrum op zeker twee kilometer afstand ligt, heb je als als campinggast geen overlast van stadslawaai, maar kan je de stad wel gemakkelijk en snel bereiken.

Hart van Toscane
Siena ligt in het hart van Toscane. Andere kunststeden als Florence (75 km) en San Gimignano (50 km) zijn goed bereikbaar vanaf de camping. Neem bijvoorbeeld de Chiantigiana (SR 222), een van de mooiste autoroutes van Italië die dwars door het hart van de wijnstreek Chianti Classico loopt. De route biedt een beeldschoon zicht over groene heuvels met olijfbomen, cipresbomen en wijngaarden. Bezoek oude stadjes in de Chianti en enkele beroemde wijngaarden uit de streek. Vele boeren, wijnmakers en wijnkelders maken deel uit van verschillende tours.

Markten
Naast unieke wijnen kent de regio tal van heerlijke streekproducten die te vinden zijn op de streekmarkten. Radda in Chianti is een marktplaats op zo’n 30 km van de camping Colleverde. Ook Gaiole in Chianti is een veel bezochte marktplaats op 25 km vanaf Siena.

Val d'Orcia
De heuvelachtige streek ten zuidoosten van Siena, Val d’Orcia, is één van de mooiste streken in Toscane. Hier liggen de pittoreske dorpjes Castiglione d'Orcia, Pienza, Radicofani en San Quirico d'Orcia. De bijzondere abdij van Monte Oliveto Maggiore en het indrukwekkende Trasimenomeer zijn slechts enkele schatten die de regio rijk is.

Lees meer over Toscane

Naar accommodaties