3 sterren

Glamping Resort Orlando in Chianti

ItaliëToscaneArezzoCavriglia  (sitecode 85370)

Glamping Resort Orlando in Chianti

ItaliëToscaneArezzoCavriglia
3 sterren
ErkendCKE

De licht hellende staanplaatsen op deze camping hebben een ondergrond van grind. De hoge eiken zorgen voor voldoende schaduw. De voorzieningen liggen centraal bij de ingang van het autovrije terrein. De toeristische plaatsen liggen apart van de huuraccommodaties. Het terras biedt uitzicht op het zwembad. Alle baden zijn verwarmd, het kleuterbad heeft een maximale diepte van 40 cm en er is een jacuzzi. Kleintjes kunnen ponyritjes maken.

Te midden van de wijnvelden, in het hart van Toscane, ligt Camping Village Orlando in Chianti. De omgeving is een plaatje: veel groen en glooiende heuvels. Dit is Toscane op z’n best. Bos

De zeer verzorgde camping ligt hoog in een bos. Er zijn fijne schaduwrijke staanplaatsen, met veel privacy. Ook kampeerders die van luxe houden, zullen zich hier thuis voelen. Zij kunnen comfortabele, zeer compleet ingerichte lodgetenten huren: glamping in optima forma.

Brede glijbaan

Camping Village Orlando in Chianti heeft heerlijke zwembaden, een groot verwarmd bad en een lagunevormig bad met een brede glijbaan van 12 meter, om stoer op een grote zwemband naar beneden te roetsjen. De kleine campinggasten kunnen lekker plonzen in een apart peuterbad. Badmeesters houden toezicht tijdens het hoogseizoen.

Mountainbikes

De groene omgeving nodigt uit tot het maken van prachtige wandelingen en pittige fietstochten. Er zijn diverse routes voor je uitgestippeld. De vriendelijke medewerkers van de camping kunnen je er alles over vertellen. Ze verhuren ook mountainbikes, voor volwassenen en kinderen. Op een kilometer afstand van de camping ligt het Park van Cavrigila. Het park heeft gevarieerde flora en fauna en is zeker een bezoek waard. Je ziet er damherten, moeflons en lama’s. Op de manege in het park kun je paardrijden.

Florence

De camping is een perfecte uitvalbasis voor het bezoeken van het prachtige Florence. Ook de steden Arezzo en Siena, beide eveneens zeer de moeite waard, liggen op ongeveer 40 kilometer afstand. De middeleeuwse stad San Gimignano, met zijn vele torens, is wat verder rijden, maar absoluut de moeite waard.

Minidisco

Op de camping zorgt een enthousiast animatieteam dat alle kinderen tot een jaar of 12 zich geen minuut vervelen. Ze bedenken elke dag verrassende dingen om te doen. Zo kunnen kinderen zelf pizza’s bakken en worden er speurtochten georganiseerd. Wat alle kleintjes superleuk vinden, is lekker dansen in de minidisco.

Omgeving

Omgeving van camping Orlando in Chianti

De omgeving van camping Orlando in Chianti biedt een afwisselend aanbod van rijke cultuur en historie, schitterende natuur en smakelijke wijn die te proeven is bij de wijngaarden. De camping wordt namelijk omringd door schitterende steden zoals Siena, Arezzo en Lucca.

Florence: een stad van kunst en historie

Camping Orlando in Chianti ligt ook vlak bij Florence, de stad die bekendstaat als de hoofdstad van de renaissance. Bewonder bijvoorbeeld de Ponte Vecchio of de met marmer versierde Duomo. Bovendien staat in deze stad het wereldberoemde Palazzo degli Uffizi, met kunstwerken van Michelangelo en Leonardo da Vinci.

Lees meer over Toscane

Naar accommodaties