5 sterren

Camping Mario Village

ItaliëTrentino-Alto-AdigeTrentoCaldonazzo  (sitecode 45405)

Camping Mario Village

ItaliëTrentino-Alto-AdigeTrentoCaldonazzo
5 sterren
Best

Rechthoekige, vlakke familiecamping op gras met rijen middelhoge bomen. Het terrein wordt omgeven door bergen. De beschutte staanplaatsen liggen deels aan verharde lanen. Het terrein wordt van het meer van Caldonazzo gescheiden door een weg. De camping biedt vermaak voor kampeerders van alle leeftijden met een uitgebreid animatieprogramma. Er worden begeleide mountainbiketochten georganiseerd. Tussen de camping en het gras-/grindstrand ligt een weg.

De camping is een oase van rust tussen de groene heuvels en bergen van Trentino. Het meer van Caldonazzo met zijn langzaam aflopende kiezelstranden ligt vlak bij de camping aan de overkant van de weg.

Het personeel van camping Mario is zeer behulpzaam, attent en correct. Zij geven allerlei informatie over de camping in woord en brochures; die laatste kun je vaak in het Nederlands krijgen. Het terrein is rechthoekig, met aparte velden voor toeristische plaatsen en seizoenplaatsen. Waar je staanplaats ook is, je hebt een prachtig uitzicht op de omringende bergen. De plaatsen zijn verschillend van grootte en door struiken van elkaar gescheiden. Bomen bieden voldoende schaduw. Het terrein wordt van het Lago di Caldonazzo gescheiden door een weg.

De toiletgebouwen zijn spiksplinternieuw. Er is veel aandacht besteed aan het kindersanitair, dat is bijzonder kleurrijk. De douches zijn lekker ruim, de wc’s blinken en alles wordt tweemaal per dag schoongemaakt. De camping biedt voor alle leeftijden mogelijkheden tot vermaak. Het zwembad heeft een onregelmatige vorm. Er is een gedeelte van 150 cm diep en een kinderbad van 80 cm diep. Rondom is een groot grasveld met ligstoelen waar je even heerlijk kunt ontspannen. Het hele seizoen is er toezicht bij het zwembad.

Voor watersporters ligt deze camping ideaal; volop gelegenheid om te surfen, zwemmen, varen, duiken, waterskiën, vissen of kanoën. Blijf je liever uit het water? Fietsen, bergbeklimmen, wandelen, paardrijden en parapenten horen ook tot de mogelijkheden. Het 80 km lange fietspad langs het riviertje de Brenta is een aanrader. Door het prachtige Valsugana, dat vol staat met appelbomen. Als de tocht te lang blijkt te zijn, mag de fiets mee in de trein die hetzelfde traject volgt. Per trein kom je heel gerieflijk in Verona, Trento en Venetië.

Omgeving

Wandelen, fietsen en raften in de omgeving van Camping Mario Village

Camping Mario Village wordt omgeven door natuur, waardoor je hier mooie wandel- en fietstochten maakt. Trek de velden en bossen rondom het meer Caldonazzo in of ga voor een uitdagende wandelroute in de omliggende bergen waarbij je geniet van schitterende uitzichten. Het fietspad van Valsugana loopt langs de westelijke oever van het meer tot door de velden en bossen langs de rivier de Brenta.

Ga ook zeker met het hele gezin een dagje raften. Onder begeleiding van een ervaren gids trotseer je in alle veiligheid de golven van de rivier de Noce in Val di Sole.

Lees meer over Trentino-Alto-Adige

Naar accommodaties