3.5 sterren

Camping Val di Sole

ItaliëTrentino-Alto-AdigeTrentoPeio  (sitecode 45929)

Camping Val di Sole

ItaliëTrentino-Alto-AdigeTrentoPeio
3.5 sterren
ErkendCKE

In het Nationaal Park Stélvio gelegen terrein. De staanplaatsen bevinden zich op terrassen met grote hoogteverschillen. Vanaf de camping is er uitzicht over het dal en de omringende bergen. De camping is een goede uitvalsbasis voor bergwandelingen en wintersport. Wekelijks zijn er begeleide wandeltochten. Ook verzorgt de camping een haal- en brengservice voor raften in de omgeving.

Camping Val de Sole is gelegen in het Nationaal Park Stélvio, in het noorden van Italië. De camping is ideaal voor gezinnen en echte sportliefhebbers.

Camping Val di Sole is een middelgrote camping en is gelegen op de zuidelijke berghelling van de Ortles-Cevedale, op zo’n 1250 meter hoogte. Er zijn 175 staanplaatsen die zich bevinden op terrassen met grote hoogteverschillen. De staanplaatsen verschillen van grootte (50 tot 75 vierkante meter) en zijn (deels) schaduwrijk. Er zijn ook 65 staanplaatsen op een tentenveldje. Bovendien is er op de camping plek voor caravans, vouwwagens en campers. Er zijn comfortabele toiletgebouwen, waar ook een privé-gedeelte, babyruimte en kindergedeelte is. De toiletgebouwen zijn toegankelijk voor gehandicapten. Ook zijn er vijftien comfortabele mobilhomes beschikbaar op de camping. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd, behalve in de mobilhomes. Vanaf de camping heb je een prachtig uitzicht op het dal en de omringende bergen.

Sportliefhebber

Camping Val di Sole is ideaal gelegen voor sportfanaten en actievelingen. Vanaf de camping worden wekelijks begeleide wandelingen georganiseerd. Maar je kunt natuurlijk ook kanoën, raften, sportklimmen of indrukwekkende gletsjertochten maken. In de wintermaanden is de camping ook geopend en is het een ideale plek om te skiën of langlaufen.

Faciliteiten

Op Camping Val di Sole vind je geen zwembad, maar het dichtstbijzijnde buitenzwembad ligt slechts 2 kilometer van de camping. Kinderen vermaken zich op de camping in de speeltuin, of kunnen meedoen aan het animatieprogramma (er is animatie voor kinderen van 6 tot 12 jaar en voor tieners van 12 tot 17 jaar). Bovendien vind je op de camping een slechtweervoorziening.

Eten
Camping Val di Sole heeft een eigen restaurant en bar. ’s Ochtends kun je er terecht voor koffie, brood en gebak. ’s Avonds kun je er terecht voor een lekker diner of een afhaalmaaltijd.

Omgeving

Het historisch natuurlandschap bij camping Val di Sole

Wandel tijdens je verblijf op camping Val di Sole langs stille meren en over ruige bergtoppen in het natuurpark Dello Stelvio. Daarnaast vind je in deze omgeving ook de prachtige vallei van Peio, waar je oog in oog komt te staan met wilde edelherten.

Het gebied rondom camping Val di Sole kent een rijke geschiedenis, die je ontdekt tijdens een bezoek aan het museum La Guerra della Porta. Hier leer je hoe de Eerste Wereldoorlog dit deel van Italië beïnvloedde. Kijk ook je ogen uit in de eeuwenoude kerk Chiesa di San Filippo e Giacomo.

Lees meer over Trentino-Alto-Adige