5 sterren

Family & Wellness Resort Vidor

ItaliëTrentino-Alto-AdigeTrentoPozza di Fassa  (sitecode 46241)

Family & Wellness Resort Vidor

ItaliëTrentino-Alto-AdigeTrentoPozza di Fassa
5 sterren
Best

Deze terrassencamping met zonnige, veelal verharde staanplaatsen, met uitzicht op de Dolomieten. Verspreid over het terrein groeien hoge naald- en jonge loofbomen. Er is een indoor zwemparadijs. Er zijn begeleide wandelingen, klimcursussen voor kinderen en een klimrots. Elektrische fietsen zijn te huur. De skilift ligt op 1 km en een loipe op 2 km. Er rijdt een skibus. Kluizen en een droogruimte voor skispullen zijn aanwezig. Bijzonder geschikt voor gezinnen.

Midden in de bergen, omgeven door besneeuwde toppen, groene weiden en ontelbare bomen ligt het luxe Vidor Family & Wellness Resort. Een ideale plek voor wandelaars en families met kinderen.

Het campingterrein is opgedeeld in 268 kampeerplaatsen waarvan de een luxer is dan de ander. De grootste staanplaatsen zijn ongeveer honderdzestig vierkante meter groot op een graslandschap en met uitzicht over de Dolomieten. Deze plekken zijn geschikt voor caravans en campers. Er is watertoevoer en –afvoer aanwezig en je voertuig kan aangesloten worden op het elektriciteitsnetwerk. De tweede categorie plaatsen zijn rond de honderdtwintig vierkante meter en hebben veel zon. Geschikt voor zowel campers, caravans en tenten. Ook hier heb je direct toegang tot water en elektra. Op het tentenveld kunnen bezoekers op zo’n tachtig vierkante meter hun tent opzetten. Ook hier heb je een panoramisch uitzicht over de bergpieken. De camping is het hele jaar door geopend.

Resort

Liever iets meer luxe tijdens je vakantie? Boek dan een slaapplek in het resort. Er zijn kamers voor een, twee of drie personen. Alles is aanwezig voor een comfortabel en warm verblijf. Wie wat meer ruimte wilt, huurt een van de huuraccommodaties op het terrein. Kies tussen luxe lodges, sfeervolle chalets of appartementen voor twee tot acht personen. Alle huuraccommodaties zijn zelfvoorzienend.

Blije kinderen

Het animatieteam staat tijdens het hoogseizoen iedere dag klaar voor de kinderen op de camping. Het team neemt ze mee naar de lokale boerderij waar ze kennis kunnen maken met de geiten, koeien en kippen. Avonturiers kunnen leren klimmen onder begeleiding van gecertificeerde alpinisten en als het te koud is om buiten te zijn, duiken ze met zijn allen het verwarmde zwembad in.

Omgeving

Te paard door de Dolomieten

Op tien minuten fietsen van de camping ligt een paardenstal van waar je dagtochtjes de bergen in kunt maken. Je hoeft geen getraind ruiter te zijn. Voor de kinderen zijn er kleine ponys die ze veilig en rustig door de bergen leiden. De ponys zijn hier speciaal voor getraind. Er zijn grotere paarden voor de volwassenen. Samen rij je onder begeleiding over de prachtige heuvels en langs de pieken van de Dolomieten. Er zijn tochten van één uur, een dag of meerdere dagen te boeken.

Skiën vanaf de camping

Camping Vidor Family & Wellness Resort is ook in de winter open wat betekent dat je er terecht kunt tijdens het skiseizoen. Het gebied biedt toegang tot de geliefde Fassa vallei met negen verschillende skigebieden. Je komt er via de verschillende pistes of met de speciale skibus. Alle pistes zijn te bereiken via moderne skiliften. In ieder dorp liggen gezellige cafés waar je kunt opwarmen met koffie, thee of iets sterkers. Waaghalzen kunnen terecht bij vier sneeuwparken met tientallen uitdagende schansen.

Wandelen

De omgeving van de Dolomieten is ideaal voor fietsers en wandelaars. Er zijn tientallen paden die door verschillende delen van het natuurgebied lopen. Ga zelf op pad of sluit je aan bij een van de georganiseerde wandelingen. Indien gewenst kun je Nordic Walk-stokken lenen van de camping om het lichaam extra te stimuleren. Onder begeleiding van een gids trek je het gebied in. Je kunt kiezen tussen drie verschillende niveau's en intensiteit.

Lees meer over Trentino-Alto-Adige

Naar accommodaties