9590 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Camping Listro
bekijk 3 foto 's
CKE

Camping Listro

De met loofbomen en gevarieerd begroeide camping ligt aan het Lago Trasimeno. De standplaatsen bevinden zich deels op een vlakke, schaduwrijke weide met populieren, deels op terrein met weinig beschutting of schaduw van rietmatten. Sommige plaatsen kijkt uit op het meer. Het ommuurde stadje Castiglione del Lago ligt op loopafstand. Vernieuwd sanitair

Camping Listro ligt aan het meer van Tresimeno. Het meer ligt ingeklemd tussen de heuvels van Toscane en Umbrië met Florence en Rome binnen handbereik en aan het meer het eeuwenoude dorp Castiglione del Lago plus Magione, Passignano sul Trasimeno en Tuoro sul Trasimeno. Een gebied voor liefhebbers van natuur.

Op camping Listro is het rustig. De 100 toeristische standplaatsen zijn verdeeld over een oppervlakte van één hectare. Je kampeert op gras of zand tussen loofbomen en gevarieerd groen. Een aantal standplaatsen ligt op een vlakke weide onder populieren die schaduw geven. De andere plekken hebben weinig beschutting. Hier zorgen rietmatten voor schaduw. Circa de helft van het aantal plaatsen heeft zicht op het meer. Het is op deze camping toestaan houtskoolbarbecues te gebruiken.

In juli en augustus houdt een animatieteam de kampeerders bezig. Op de camping zelf is een kleine, goed gesorteerde campingwinkel, een bar, een snackbar en zijn afhaalmaaltijden te koop. Er is een internetcorner en een kinderspeeltuin. Je kunt hier een fiets huren. Het 200 meter lange zandstrand heeft een ligweide, er staan wat bomen, rieten parasols en ook hier is een speeltuin. Het water in het meer loopt geleidelijk af.

Het ommuurde stadje Castiglione del Lago ligt op loopafstand van Camping Listro, op een landpunt aan het meer. In de zomer worden daar in het kasteeltheater films getoond, zijn er volksdans-, zang- en theatervoorstellingen die je kunt bijwonen. In het meer liggen de eilandjes Minore, Maggiore, en Polvese. Polvese is het grootste eiland en heeft een 14e eeuws kasteel met een park dat te bezoeken is. Maggiore heeft de uitstraling van een 15e eeuws vissersdorp. Polvese en Maggiore zijn met een boot te bereiken. Minore is onbewoond privébezig, niet toegankelijk voor bezoekers.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Bekijk vergelijkbare campings

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Prijzen Prijzen
Zwembaden Zwembaden
Zwemmen in natuurwater Zwemmen in natuurwater
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Wifi Wifi
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Campers Campers
Adres & route Adres & route
Website Website

Beoordelingen

ANWB score

Totaalscore na ANWB inspectie op de camping. Meer informatie

Zwemmen 12,5% van de ANWB score
Zwembaden
Zwemmen in natuurwater
Terrein 25% van de ANWB score
Staanplaatsen
Indruk terrein
Sanitair 40% van de ANWB score
Bijzondere voorzieningen
Kwaliteit sanitair
Eten & drinken 10% van de ANWB score
Boodschappen
Eetgelegenheid
Recreatie 12,5% van de ANWB score
Speel- en sportfaciliteiten
Animatie

Kampeerders reviews

Camping Listro heeft nog geen reviews van kampeerders.

Vergelijkbare campings

Camping Listro is niet te reserveren bij de ANWB, hieronder hebben we een aantal alternatieven voor u neergezet.

iDeal Mastercard Visa