2.5 sterren

Camping Arvier

ItaliëValle d'AostaArvier  (sitecode 45186)

Camping Arvier

ItaliëValle d'AostaArvier
2.5 sterren
CharmeCKE

In het Aosta dal ligt deze rustieke camping aan de rand van het dorpje Arvier. Het terrein is deels terrasvormig met zowel staanplaatsen onder hoge bomen als met minder schaduw. De omgeving staat bekend om zijn vele wandelmogelijkheden. Het kleine dorpje heeft restaurants en diverse inkoopmogelijkheden. Informatie over activiteiten in de omgeving geeft de camping graag. Het zwembad kent beperkte openingstijden. Het dragen van een badmuts is hier verplicht.

Camping Arvier met uitzicht op het omringende berglandschap van het Aostadal

De charmante, rustieke camping Arvier ligt dicht bij het centrum van het gelijknamige dorpje, is deels terrasvormig en heeft zowel staanplaatsen in de schaduw van hoge bomen als open plekken. Door de mooie ligging in het Aostadal heb je op deze camping overal een mooi uitzicht op het omringende landschap.

Kampeerplaatsen tussen het groen

De kleinschalige camping Arvier biedt 63 ruime staanplaatsen op goed onderhouden grasvelden. Tenten, campers, vouwwagens en caravans kunnen goed terecht op het voornamelijk vlakke terrein. De camping is weelderig groen en er staan veel bomen. Hierdoor zijn er ruim voldoende schaduwplekken, die een aangename verkoeling geven. De kampeerplekken zijn ideaal voor gezinnen, rustzoekers en liefhebbers van de natuur. Je hebt de beschikking over goed sanitair en gratis warm water. Om licht te kunnen reizen, vind je op het terrein ook een wasmachine en een droger.

Zwemmen en recreëren

Er is een bescheiden maar goed onderhouden buitenzwembad. Het dragen van een badmuts is hier verplicht. Aan de rand van het zwembad staan comfortabele ligbedden en parasols. Camping Arvier houdt van rust en natuur; daarom is er geen animatie op het terrein aanwezig. Trek je er graag op uit in de natuur? Direct rondom de camping vind je veel bos en heidevelden. Daarnaast kun je in de omgeving goed raften op de rivieren.

Eten, drinken en winkelen

De camping biedt je een gastvrij onthaal en de eigenaren vertellen je graag alles over wat er in de omgeving te doen is. Omdat de camping in een dorpje ligt, zijn er op het terrein zelf geen uitgebreide voorzieningen. Op loopafstand, in het centrum van Arvier, vind je leuke winkels en gezellige restaurants.

Omgeving

Camping Arvier aan de rand van het nationale park Gran Paradiso

Camping Arvier ligt in een prachtige omgeving aan de rand van Gran Paradiso, het oudste natuurpark van Italië, met zijn betoverende watervallen. Dit gebied ligt ten zuiden van de bekoorlijke stad Aosta, met zijn vele overblijfselen uit de Romeinse tijd. De regio Valle d’Aosta rondom camping Arvier is weids, met veel bergen en een prachtige natuur. Het is een walhalla voor wandelaars en hikers. De wandelroutes zijn veelal goed aangegeven met borden. Op de grens met Piemonte vind je een imposant negentiende-eeuws fort, Forte di Bard.

Lees meer over Valle d'Aosta

Naar accommodaties